Een nieuwe vloer kan de uitstraling van een hele kamer veranderen, maar het kan ook een kostbare investering zijn. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een vloer van goede kwaliteit te vinden, zonder dat dit je al te veel geld kost. We geven je graag een aantal tips!

1 – Denk na over een tweedehands vloer

Tweedehands vloeren zijn een prima optie voor mensen die zoeken naar een goedkope vloer. Vaak zijn deze vloeren nog in een goede staat en kunnen ze nog jaren meegaan. Tweedehands vloeren zijn te vinden bij lokale bouwmarkten, online marktplaatsen en advertenties in de krant. Controleer de vloer wel even op beschadigingen en slijtage voordat je de onderhandeling afrondt.

2 – Kies voor laminaat

Laminaat is een fijne optie wanneer je op zoek bent naar een goedkope vloer die er goed uitziet. Laminaat is een synthetisch materiaal dat lijkt op hout of steen. Het is gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Daarnaast in het verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Ook is het erg duurzaam en kan het wel tegen een stootje. Het is bestand tegen krassen en vlekken en is gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor is laminaat een ideale keuze voor drukke huishoudens.

3 – Ga voor vinyl

Vinyl is een andere goedkoop vloermateriaal. Het is synthetisch materiaal en lijkt op steen, hout of keramiek. Het is gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Ook is vinyl bestand tegen water en vocht, waardoor het ideaal is voor badkamers of keukens.

4 – Kijk naar kortingsacties

Houd de kortingsacties van bouwmarkten en vloerenwinkels goed in de gaten. Regelmatig bieden zij kortingen aan op vloeren. Dit kan variëren van seizoensgebonden verkoop tot speciale aanbiedingen voor bepaalde merken of stijlen. Kijk ook eens bij online vloerenwinkels, zoals Beboparket.nl.

5 – Bespaar op installatiekosten

Als je handig bent, kun je proberen de vloer zelf te installeren. Hiermee bespaar je vaak een hoop geld. Er zijn tal van online handleidingen en video’s beschikbaar die je kunnen helpen bij het installatieproces.

Hopelijk helpen deze tips jou bij het vinden van een goedkope kwalitatieve vloer. Wij wensen je veel succes!