Woontrends veranderen elk jaar. De afgelopen jaren zagen we van alles voorbij komen. Denk aan strakke minimalistische interieurs, vintage heropleving en de obsessie voor groen met planten in elk hoekje. Maar de nieuwste trend? Het luxe kantoor in de tuin, ook wel het tuinkantoor genoemd. Wat begon als een simpele wens om dichter bij de natuur te zijn, is nu een volwaardige woontrend geworden. Mensen willen hun woning en werkplek combineren en dat in stijl doen. En waarom ook niet? Als je het geluk hebt om buitenruimte te hebben, is het logisch om daar gebruik van te maken. In dit artikel wordt er verder op deze woontrend ingegaan

Huis-en tuininterieur combineren

Met de komst van het tuinkantoor is de grens tussen huis en tuin vager geworden. Dit betekent dat het interieur van je huis nu doorloopt naar buiten. Denk aan mooie houten bureaus die passen bij je tuinmeubilair, of planten van binnen die ook hun plekje buiten vinden. Het is allemaal deel van een naadloze overgang die zorgt voor een harmonieuze leefomgeving. Dit gaat verder dan gewoon een plekje in de zon om te werken. Het gaat om het creëren van een ruimte die zowel functioneel als esthetisch is, waar je kunt genieten van de buitenlucht terwijl je aan het werk bent.

Buiten werken is goed voor ieder mens

Laten we eerlijk zijn, we zitten te veel binnen. Uit onderzoek blijkt dat werken in een tuinkantoor in je eigen tuin veel voordelen heeft. Allereerst krijg je meer vitamine D door het natuurlijke zonlicht. Dat is niet alleen goed voor je botten, maar ook voor je humeur. Dan is er de frisse lucht, die helpt om je hoofd helder te houden en stress te verminderen. Bovendien is het bewezen dat de nabijheid van groen en natuur de productiviteit en creativiteit verhoogt. Dus waarom zou je jezelf opsluiten in een donker kantoortje als je de kans hebt om buiten in je tuin te werken?

Werken in de tuin zorgt voor meer motivatie

Het is simpel. Als je in een prettige omgeving werkt, ben je meer gemotiveerd. Je hebt iets om naar uit te kijken, zoals een pauze in de tuin of het luisteren naar vogelgeluiden tijdens het werken. Een tuinkantoor biedt een inspirerende omgeving die anders is dan de traditionele kantoorgebouwen. Je hebt privacy, rust en het comfort van thuis, maar dan met het gevoel van buiten zijn. Dit zorgt voor een ideale mix die de motivatie verhoogt, wat algeheel zorgt voor betere prestaties op het werk.

Hoe is buitenwerken populair geworden?

De trend begon toen thuiswerken de norm werd. Mensen zochten naar een manier om thuis te werken zonder afleiding. De oplossing? Een aparte ruimte buiten het huis. Het begon met simpele houten constructies, maar al snel werden deze tuinkantoren stijlvol en modern. De populariteit groeide doordat mensen de voordelen zagen van buiten werken en het gevoel van vrijheid dat het met zich meebracht. Social media deed de rest. Foto’s van stijlvolle tuinkantoren gingen viral en iedereen wilde er een. Het is een trend die is blijven hangen en die nu een vast onderdeel is van moderne woningen. Ben jij dus op zoek naar een relaxte werkplek? Overweeg dan het tuinkantoor.