Gebruik van kleurpalet

Door het kiezen van een kleurenpalet kun je je woonkamer wel gezelligheid geven maar kan het toch niet een bij elkaar geraapte woonkamer worden. Zo kun je kiezen om bijvoorbeeld de meubels in dezelfde kleurtinten te houden en hier met licht en donker te spelen dus een donkere bank maar een lichte kleur relax fauteuils maar wel in dezelfde kleurtinten. Zodoende hou je wel dezelfde kleuren vast maar is het niet een saai geheel van dezelfde kleuren. 

Ook is het leuk om met de kleur van accessoires te spelen. Zo kun je kiezen om voor de potjes voor planten te kiezen voor één soort kleur en dit bijvoorbeeld door te trekken in de kleur van lijstjes, lampjes of beeldjes. Pas hierbij op dat er niet té veel in huis dezelfde kleur heeft want het is ook leuk om kleuren juiste te kunnen combineren zonder dat het dezelfde tinten zijn. 

Dekentjes en kussentjes voor op de bank 

Dekens en kussens op een u bank geven ook een heel gezellige uitstraling aan de woonkamer. Het is heerlijk om na een dag werken op de bank te kunnen springen onder een dekentje met heerlijke kussens en zo een serie kijken. Het hebben van dekens en kussens geeft een verwelkomende uitstraling voor gasten.

Licht verandert de sfeer

Licht is een belangrijke sfeermaker. Je hebt licht in allerlei soorten, maten, kleuren en vormen. Allereerst kun je beginnen met een paar grotere lichten zoals staande lampen naast de bank. Daarna kun je beginnen met kleinere lichten bijvoorbeeld op het dressoir, in een kast, op het televisiemeubel en op een kleine salontafel. Natuurlijk zijn kaarsen ook een goede sfeermaker en heb je deze ook in verschillende kleuren en maten. Vaak zorgen kleine bolle kaarsen voor een goede lichtbron. Lange kaarsen in een mooie lange houder zorgen voor een chique uitstraling. Én zelfs hierin heb je nog keuze, verschillenden lengtes, vormen en kleuren die dus ook allemaal een klein beetje een andere uitstraling aan de woonkamer kunnen geven. 

Nu heb je ook nog verschillende licht keuzes en dan niet de lamp zelf maar de gloeilamp.

Hierin kun je kiezen voor wit licht of juist meer een gele tint licht maar iedereen kent ze wel, de lichtbol die met een afstandsbediening van kleur en helderheid veranderd kunnen worden. Nu kun je alle kleuren van de regenboog kiezen en daarin dus ook nog de helderheid aanpassen. Hiermee kun je dus ook met kleuren een bepaalde sfeer geven aan de woonkamer. 

Persoonlijke spullen

Ook persoonlijke foto’s of beeldjes kunnen een woonkamer een gezellige uitstraling geven. Als je meer ziet van iemand zijn leven geeft dat een verwelkomend gevoel waardoor je heet open ontvangen wordt. Dit hoeven niet per se foto’s te zijn maar dit kunnen ook boeken, beeldjes of schilderijen zijn. Hierdoor creeër je vaak ook nog een gespreksonderwerp en voel je je sneller vrij om hier dingen over te vragen en ook om dingen te delen. Spreuken of kaartjes met teksten of plaatjes erop geven ook een open gevoel en een klein kijkje in de bewoner zijn leven wat weer zorgt voor meer gespreksonderwerpen en een losse houding van zowel het bezoek als de bewoner.