Heb jij je altijd al afgevraagd waarom mensen kiezen voor PVC vloeren? Dit is niet zo gek aangezien het een relatief nieuw concept is binnen de vloerbedekking markt. Voor de meeste jonge gezinnen zitten er bij de keuze voor een vloer toch een aantal eisen. Met een klein kind op komst dient er rekening gehouden te worden met de veiligheid en de comfortabiliteit. Deze blog is gericht op de stelletjes met een jong kind. Hier kun je tips vinden over waar je op moet letten bij de aanschaf van vloeren voor je huis. Je leest de voordelen en de PVC vloeren nadelen.

Voor de kinderen

Elk gezin met kinderen weet dat er veel en enthousiast gespeeld wordt in de woonkamer. De kinderen kruipen en rennen over de vloeren in het huis. Als ouder zijnde wil je bijvoorbeeld niet om de zoveel tijd weer een nieuwe broek hoeven te kopen door scheuren of schade. Wanneer er dan gespeeld wordt op de vloer kan dit tegengegaan worden. De vloerbedekking voelt zachter aan dan het alternatief wat bijvoorbeeld laminaat, hout of tegels zouden kunnen zijn. 

Tevens bieden de vloeren ontzettend goede weerstand tegen eventuele viezigheid. Denk maar eens aan de kinderen die rond kunnen rennen met eten en of drinken waarbij gemorst kan worden. Dit geldt ook voor de trouwe viervoeter die na een regenachtige dag de vloer besmeurt. Bij alle gevallen biedt PVC vloeren leggen een goede bescherming. Het voorkomt het achterlaten van kringen of vlekken. Indien er wel iets achterblijft zijn de PVC vloeren makkelijk schoon te houden.

Voor de toekomst

Het grote voordeel van PVC vloeren is de hoge comfortabiliteit die het biedt voor de gebruiker. Tevens is door de unieke samenstelling van materialen en techniek een ontzettend sterk alternatief ontwikkeld voor de vloerbedekking. Dit zorgt ervoor dat de vloer niet zomaar valt te beschadigen door de veerkracht. Bij het gebruik van de vloeren voelt het veerkrachtig maar comfortabel aan! Hoewel de vloer stevig is gebouwd is hij uitermate geschikt voor het geleiden van warmte. Tegenwoordig hebben steeds meer huishoudens vloerverwarming liggen en daarbij werkt niet elke vloerbedekking. Laminaat geleid bijvoorbeeld de warmte niet goed waardoor je meer moet stoken om het warm te hebben. Bij PVC vloeren is de geleiding van warmte ontzettend efficiënt geregeld waardoor er bespaard kan worden op de energierekening. Dit is gunstig voor je eigen portemonnee maar ook voor de samenleving. Minder stoken betekent minder verbruik wat leidt tot een minder grote uitstoot. Wanneer alle huishoudens verplicht PVC vloeren zouden hebben zou de uitstoot van Nederland op het gebied van energieverbruik drastisch dalen.

Keuze voor iedereen

Doordat de PVC vloeren een minder uitgebreid productieproces hebben kan er gemakkelijk gekozen worden tussen verschillende modellen. Het aanbod is zeer uitgebreid en gevarieerd waardoor iedereen wel een PVC vloer kan vinden die past bij het interieur of de smaak. Wanneer je twijfelt aan je keuze is het natuurlijk altijd mogelijk om onderzoek te doen op het internet. Op het internet kan je een scala aan recensies vinden over elke soort vloer. Zo kan je op basis van prijs en ervaring een bewogen keuze maken.
Voor woninginrichting en woningstoffering klik je hier.