Het gebruik van metalen is een blijvende trend. Enkele jaren geleden koos men voornamelijk voor koper terwijl iedereen dit jaar massaal voor messing kiest. Ook in de verlichtingswereld.

Wat is messing?

Messing wordt in de volksmond ook weleens geelkoper genoemd. Die naam heeft het te danken aan de kleur. Messing heeft een opvallende gele kleur die doet denken aan goud.

Wanneer we kijken naar de chemische samenstelling, is messing een mix van koper (55 tot 70%) en zink (45 tot 30%). Het is zeer waardevol dankzij de hoge hardheid en zelfsmerende eigenschappen.

Messing in je interieur

2018 wordt het jaar van messing. Steeds meer interieurdesigners gebruiken dit materiaal in hun ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan theelichthouders, spiegels met een messing frame, keukenkranen in messing… Dankzij haar goudkleurige reflectie is messing perfect om jouw woonkamer, keuken of eetkamer een luxueuze uitstraling te geven. Het ziet eruit als goud, maar is veel goedkoper.

Hanglampen in messing zijn hipper dan ooit

Wil je een blikvanger in jouw interieur? Dan zijn hanglampen in messing de perfecte keuze. Er zijn verschillende ontwerpen om uit te kiezen. De Gubi Multi Lite past bijvoorbeeld erg mooi in een moderne eetkamer of keuken. Het leuke aan dit armatuur is dat je het licht zelf kan richten door middel van de draaibare lampenkap. Liefhebbers van de landelijke woonstijl, kunnen deze Segula Xtra Line Atlanta kopen. Deze retro pendellamp heeft een snoerschakelaar aan de lampenkop, wat niet alleen praktisch maar ook mooi is.

PS: vergeet niet dat er naast hanglampen ook tafellampen, staanlampen en spots in messing verkrijgbaar zijn. Liefhebbers van dit metaal kunnen dus hun volledige woning uitrusten.