Creëer een stijlvolle tuin met Cortenstaal plantenbakken. De tuintrend van 2020. Gemaakt van oerdegelijk Nederlands materiaal. Prachtig als afscheiding van het terras, schitterend voor een buxeshaag of mogelijk verzonken in de tuin. De talloze mogelijkheden met de degelijke vorstbestendige plantenbakken zijn enorm. De plantenbakken vervuilen niet (anders als kunststof) en gaan levenslang mee. 

Cortenstaal plantenbakken

Waarin zit de kwaliteit? Nou de plantenbakken zijn gemaakt van Nederlands staal, het roesten ervan stopt door de zeer dichte oxidehuid. De cortenstaal plantenbakken roesten dus niet weg. De legering COR-TEN is in 1932 ontdekt en dankt de naam aan unieke eigenschappen wat het materiaal heeft. Nieuw ziet dit type staal er allemaal hetzelfde uit. Maar door dat de bakken na ongeveer anderhalf jaar stoppen met roesten, krijgen ze allemaal hun eigen unieke karakter. Al met al laat het de tuin of het balkon tot leven komen. Dit, omdat het opgaat in de natuur; ook dit heeft dit type staal voor op kunststof plantenbakken. Bovendien heeft het een warme uitstraling, waardoor de tuin of het balkon een knusse plek wordt om te zijn. Tot slot zijn de plantenbakken voorzien van een bovenrand die dubbel is omgezet, waardoor ze een tijdloze en stoere uitstraling hebben en behouden. 

Een unieke plantenbak

Wil je een unieke plantenbak? Dat is dit type plantenbak echt voor jou. De plantenbakken kun je in een geheel kopen of als bouwpakket met losse panelen. Wel zo makkelijk als je ze online wil bestellen. De bevestiging van de afzonderlijke panelen gebeurt zo dat er geen montagemateriaal in het zicht komt. Het wordt zogeheten ‘blind’ gemonteerd. Dit is natuurlijk super mooi en handig als je ze bakken niet in de tuin wil verzinken. De mogelijkheden zijn dan ook oneindig met deze plantenbakken. Want zo kun je de bodem voorzien van een drainage, zonder boden in de tuin laten verzinken of ze gewoon zo mooi op de tegels neerzetten. Echt, bijna alles is mogelijk met deze plantenbakken. 

Kantopsluiting en borders

Cortenstaal is goed te gebruiken als scheiding tussen terras en gazon. Of als een border naast het terras. En anders als tuinhout gaat het veel langer mee, omdat het materiaal heel stevig is. Een strip Cortenstaal voorkomt dat grond ‘wegloopt’ en dit mede, omdat het uiterst duurzaam is. Waarom om de vijf jaar je tuin vernieuwen? Neem cortenstaal plantenbakken, voor een tijdloze en sfeervolle tuin voor het leven.

Ben jij al om? 

Sinds deze week staan de Cortenstaal plantenbakken in mijn tuin. Ze blinken nog, ik kijk er naar uit dat ze gaan roesten. Ikzelf heb gekozen voor de ronde modellen met bodem en drainage gaten. Het is een aanwinst voor mijn tuin wetende dat ze nog mooier gaan worden.