Het is weer bijna lente, dit betekent dat het weer langer licht wordt, het wordt warmer, er beginnen weer prachtige bloemen te groeien en het is tijd om je tuin weer gezellig en klaar te maken! Hieronder vind je verschillende categorieën en tips om je tuin lente en zomer proof te maken.

Bloemen & Planten

In de lente gaat alles om je heen weer volop groeien. Het gras wordt groener en de bomen krijgen weer mooie, groene blaadjes. Het is het seizoen waar veel dieren weer uit hun winterslaap komen, er weer meer terrasjes gepakt worden en er volop genoten wordt van de eerste zonnestralen. Lentebloemen zijn meestal felgekleurd om insecten te lokken. De narcissen en de krokussen zijn één van de bloemen die als eerste uit de grond komen. Dus als je deze bloemen weer ziet bloeien dan weet je eigenlijk al dat de lente er weer aan zit te komen. Om je tuin nog meer op te vrolijken kun je ervoor kiezen om je tuin te vullen met prachtige, kleurrijke bloemen en planten.

Vogels

In de lente is het weer tijd voor de vogels om eieren te leggen. De vogels hebben het er maar druk mee. Partners worden gezocht, nesten worden gemaakt, eieren worden gelegd en natuurlijk ook goed warm gehouden. Wist je dat de vogels ook veel meer zingen in de lente. Vooral in de ochtend op het meest rustige moment geven de vogels een ochtendconcert. Vaak is het dan nog donker dus kunnen ze niet naar eten zoeken. Door middel van zang kijken ze wie er in de buurt is. Zo maakt iedereen rond die uren duidelijk waar ze zijn en of ze nog een partner zoeken. Wil je ook genieten van het vrolijke vogelgezang in de ochtend of wil je graag de vogels iets lekkers geven hang dan in je tuin wat voedsel voor de vogeltjes op. Met deze mooie vrolijke beestjes in je tuin geeft het toch een extra gezellig gevoel.

Inrichting

In de winter wordt je tuin waarschijnlijk niet veel gebruikt. Daarom is het in de lente weer de juiste tijd om iets gezelligs van je tuin te maken. Naast het planten van leuke plantjes en het wegzetten van mooie bloemstukken is het ook hartstikke leuk om loungestoelen in de tuin te zetten. Of misschien wel een leuke loungebank met een tafel. Zo zorg je ervoor dat het gezellig wordt om te genieten van het zonnetje in de tuin. Kaasje, worstje, wijntje erbij en je bent helemaal klaar voor de zomer en de lente!