Dit is de tijd om je huis te verkopen! De huizenprijzen stijgen enorm de laatste jaren. Analytici geven ook aan dat het einde nog niet in zicht is. Om de waarde van je huis te vergroten kan je een heleboel renovatiewerkzaamheden doen, zodat de waarde van je huis nog hoger wordt. In dit artikel vind je daarom 3 tips om je huis er weer als nieuw te laten uitzien, zoals het opknappen van oude muren met renovlies behang en het schuren van houten vloeren.

Knap je oude muren op!

Heb je oude muren? Renovlies behang is geschikt om je muren er weer als nieuw uit te laten zien. Door het behang zie je oneffenheden als gaatjes en scheuren een stuk minder. Je zult hier daarom ook nauwelijks krassen op krijgen. Renovatievliesbehang, ook wel renovlies behang genoemd, is door het stevige materiaal (vlies) overschilderbaar. Voordat je gaat schilderen moet je de muur eerst grondig reinigen. Gebruik hiervoor een voorstrijkmiddel. Zo voorkom je dat verf onregelmatig op de muur terecht komt. Heb je erg grote gaten? Dan kan je het beste de gaten opvullen met cement. 

Je houten vloer moet ook onderhouden worden

Heb je toevallig een houten vloer? De vloer moet zo nu en dan wel geschuurd wordt. Allereerst ontvet je de vloer. Als je later een nieuwe verflaag op je vloer hebt hecht het veel beter aan. Verder verwijder je hiermee ook het vuil. Vervolgens ga je de vloer schuren. Als de vloer een grondige schuurbeurt nodig heeft huur je een parketschuurmachine. Breng na het schuren een beetje olie aan op de vloer. Zo heeft de vloer zijn glans terug!

gray wooden surface

Desinfecteer de badkamertegels

Je hoeft niet altijd van alles te verbouwen om de glans van je huis terug te krijgen. Door de badkamertegels te reinigen bijvoorbeeld gaan ze er weer als nieuw uitzien. Reinig de tegels daarom goed. Gebruik hiervoor een beetje water, bleek en soda (vaak onderaan het schap vindbaar!). Na het een paar uur te laten inwerken merk het resultaat al snel. Zeker in deze tijd verkoopt een schoon en net huis zichzelf!