Als je een huis gaat kopen komt er veel op je af. Het kopen van een huis is een grote beslissing die veel tijd en geld kost en je wilt dan ook zeker weten dat alles goed is en je later niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Er zijn veel zaken die je moet regelen en daarnaast heb je nog enkele opties die niet verplicht zijn, maar wel interessant kunnen zijn om toch te doen. Een van die opties is het uit laten voeren van een bouwkundige keuring door Huiskeur

Waarom kies je voor een bouwkundige keuring?

Zoals al eerder gezegd is een bouwkundige keuring in de meeste gevallen niet verplicht. Er zijn enkele uitzonderingen maar daar zul je bij de koop vanzelf tegenaan lopen als dit het geval is. Je kunt ervoor kiezen om een bouwkundige keuring uit te laten voeren zodat je na de koop van je huis geen onverwachte verrassingen tegenkomt. Kies je ervoor om geen bouwkundige keuring uit te laten voeren, dan zijn de kosten van eventuele werkzaamheden zeker voor jou. Daarnaast geeft een bouwkundige keuring ook inzicht in het onderhoud wat je aan het huis kunt verwachten. Dit wordt overzichtelijk weergegeven in een keuringsrapport waarin vermeld wordt welk onderhoud je kunt verwachten, op welke termijn je dit kunt verwachten en wat de geschatte kosten hiervoor zullen zijn. 

Bij wie kan ik terecht voor een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring wordt altijd uitgevoerd door een onafhankelijke bouwkundige. Deze bouwkundige dien jij als koper zelf te benaderen en de kosten hiervoor zijn ook voor jou als koper. De bouwkundige zal vervolgens het huis aan een keuring onderwerpen. Hierbij wordt er gekeken naar zaken die met het blote oog waarneembaar zijn en het is dus geen specialistisch onderzoek. Het kan dus altijd gebeuren dat er onverhoopt verborgen gebreken blijken te zijn. Echter zorgt de deskundigheid van een bouwkundige er doorgaans voor dat je een goed beeld krijgt van de staat van het huis. Na de keuring zullen de bevindingen overzichtelijk uitgelegd worden en overlegd worden door middel van een keuringsrapport.