woninginbraak verkleinen

Ondanks de coronacrisis, gaan veel Nederlanders dit jaar toch op vakantie. Dat betekent dat het aantal woninginbraken ook weer gaat stijgen. Want zoals ieder jaar worden er tijdens de zomervakantie relatief veel woninginbraken gepleegd. Wil je nu weten hoe je de kans op een woninginbraak kunt verkleinen? Gebruik dan de handige tips die we in dit artikel met je delen.

Plaats goede sloten op je garagedeur

Deze tip had je waarschijnlijk niet als eerste verwacht, maar het is een hele belangrijke tip. Wanneer je de deuren en ramen van je woning namelijk goed hebt vergrendeld, maar vervolgens de garagedeur over het hoofd ziet, maak je het inbrekers alsnog gemakkelijk om in te breken. Dat geldt natuurlijk alleen als de garage met je woning is verbonden.

Onderzoek daarom of je een garagedeur met goede sloten hebt. Het beste is om de leverancier van de garagedeur even te bellen en na te vragen of er goede sloten op de deur zitten. Met het blote oog is het immers niet altijd mogelijk om dat zelf vast te kunnen stellen.

Heb je een garagedeur met een aparte doorloopdeur? Check dan ook het slot van de doorloopdeur.

Snoei de struiken die het zicht op deuren en ramen blokkeren

In de zomer groeit de meeste beplanting erg snel. Daardoor kan het zicht op deuren en ramen worden ontnomen, waardoor inbrekers ongezien bij je kunnen inbreken. Loop dus rondom je huis en kijk welke struiken het zicht blokkeren en snoei ze vervolgens.

Plaats verlichting met een bewegingssensor

Verlichting met een bewegingssensor is iets waar inbrekers een bloedhekel aan hebben. Ze staan immers dan uit het niets ineens in het licht. Bovendien valt het op als de verlichting bij deuren en ramen ineens aanspringt terwijl je buren weten dat je op vakantie bent.

Verlichting met sensoren hoeft niet duur te zijn. Voor een paar tientjes ben je al klaar. Bovendien bespaar je ook een hoop energie door voor verlichting met sensoren te kiezen, omdat de verlichting dan alleen nog maar aangaat op het moment dat er daadwerkelijk iemand bij een deur of raam staat.

Koop een deurbel met camera

Een deurbel met een camera heeft een afschrikwekkend effect op inbrekers. Bovendien bieden de betere merken de optie aan om de camera met je mobiele telefoon te verbinden. Op die manier kun je zelfs als je niet thuis bent zien wie er voor je deur staat en via een speaker zeggen dat je de persoon ziet staan.

Er zijn vele deurbellen met een camera verkrijgbaar. De een nog geavanceerder dan de ander. Bekijk hier diverse soorten deurbellen met camera.

Laat de brievenbus regelmatig legen

Dit is een oude, maar nog steeds goede tip om de kans op een inbraak te verkleinen. Een brievenbus waar de post uitsteekt omdat hij te vol zit of een deurmat waarop een berg post ligt is een signaal voor inbrekers dat de bewoners al een tijdje niet thuis zijn.

Vraag daarom aan je buren om de post regelmatig te verzamelen en op een stapel in de woonkamer te leggen. Vraag of ze de stapel uit het zicht leggen, zodat inbrekers die naar binnen kijken de stapel post niet zien.

Wat is jouw tip?

Mis je een tip in dit artikel? Laat het ons even weten. Stuur jouw tip en we zetten hem erbij, alvast bedankt!