Je moet er niet aan denken, dat je op de late avond buitengesloten wordt door jezelf. In zo’n situatie kan het erg lastig zijn om je woning zonder hulp binnen te komen. Je zou bij de buren kunnen informeren of zij een reservesleutel van je woning hebben, je zou op je partner kunnen wachten, enzovoorts. Mochten je buren geen reservesleutel hebben, dan zou je een slotenmaker in kunnen schakelaar. Bel een slotenmaker ook wanneer je op de late avond hulp nodig hebt. Een slotenmaker biedt vaak een spoeddienst aan, die 24 uur per dag bereikbaar is bij buitensluitingen. Nog beter is het om een buitensluiting te voorkomen! Wij geven je graag enkele tips.

Tip 1: hang de sleutel naast de deur

Allereerst kan het slim zijn om de sleutel naast de deur te hangen, door hier bijvoorbeeld een mooi sleutelkastje te monteren. Met een sleutelkastje valt de sleutel niet te sterk op en neemt de kans op een buitensluiting af! Er zijn verschillende soorten sleutelkastjes te vinden, waardoor je altijd een kastje bij je eigen interieur vindt.

Tip 2: bevestig de sleutel aan je fietssleutel

Veel mensen gaan op pad met hun fiets, waardoor ze bij het verlaten van de woning controleren of ze de fietssleutel bij zich dragen. Door de sleutel van je woning aan de fietssleutel te koppelen, zal je deze veel minder snel vergeten. De kans op een buitensluiting neemt zodoende af.

Tip 3: onderhoud je sloten goed

Niet alleen het vergeten van een sleutel kan leiden tot een buitensluiting. Ook het afbreken van sleutels kan de oorzaak van een buitensluiting zijn. Om het afbreken van de sleutel tegen te gaan, is het belangrijk om het slot goed te (laten) onderhouden. Voorzie de cilinder regelmatig van een paar drupjes olie, zodat deze soepel blijft draaien.