Moet de zwembadafdekking vervangen worden? Bekijk dan of het voor jouw zwembad de moeite waard is om over te stappen op een andere materiaalsoort. Het kan je energiekosten schelen of doet mooier aan in de tuin.

Lamellen

Lamellen hangen tegenwoordig niet meer alleen aan de raamkozijnen, maar hebben ook hun weg gevonden in het zwembad. Zwembadafdekkingen van lamellen zorgen ervoor dat je met weinig moeite het zwembad weer open kunnen zetten. Met een simpele druk op de knop opent het zwembad, als het baantjes trekken erop zit dan sluit de afdekking weer zonder enig probleem. Handig als er ook buiten het zomerseizoen vaak gezwommen wordt.

Zwembadafdekking voor de zomer

Tijdens de zomer kan er een andere afdekking op het zwembad gelegd worden dan in de winter. Zo kan er in de zomer een Ecodeck-zwembadafdekking geplaatst worden. Deze afdekking is UV-bestendig, een solide geheel en werkt isolerend. Het enige nadeel hiervan is dat het Ecodeck niet gelegd kan worden op whirlpools, omdat deze baden een temperatuur hoger dan 29 graden bevatten. Wellicht dat noppenfolie dan uitkomst biedt. De noppenfolieafdekking is eveneens een zomerafdekking die een isolerende werking heeft en kan in meer kleuren geleverd worden.

Zwembadafdekking voor de winter

Tijdens de winter krijgen zwembadafdekkingen veel te verduren. Er kan sneeuw vallen of een hagelbui. Een solide afdekking kan dan raadzaam zijn, al kan een bladernet ook al uitkomst bieden bij het tegenhouden van vuiligheid. Een volledig solide afdekking laat regenwater niet door, wat eventuele algengroei voorkomt. Daarnaast vallen bladeren ook door die afdekkingsmateriaal niet in het water, wat ervoor zorgt dat je minder tijd kwijt bent aan het plegen van onderhoud. Mocht je kiezen voor een solide afdekking mét een regenwater-doorlatende strook dan is dit ook mogelijk. Hierdoor blijft er geen blijvend gewicht hangen op het zeil ten tijde van regenachtige periodes.

Solarafdekking

Mocht je lekker willen zwemmen én duurzaam willen leven, dan is hiervoor een alternatieve oplossing bedacht. De Solar lamellenafdekking zorgt ervoor dat het water opwarmt door de zonnestralen die op de lamellen vallen. Hierdoor hoeft het water niet extra worden opgewarmd als je van plan bent om een duik te nemen. Naast dat de warmte wordt opgevangen, voorkomt de Solar lamellenafdekking dat er warmte verloren gaat. De afdekking isoleert in feite het zwembad, waardoor er na het verwijderen van de lamellen een warm bad op je te wachten staat.