Ook wel de ochtendjas genoemd. Is tegenwoordig voor iedereen verkrijgbaar, voor mannen, vrouwen en kinderen. In allerlei kleuren, stoffen, lengtes en printjes. Er is een badjas voor ieder mens! Ze worden vooral gedragen in de ochtend, voordat men de normale kleding voor naar school of werk aandoen. Een badjas is handig om aan te doen als je even lekker wilt ontbijten maar je nog niet wil omkleden. Ook is het fijn om na het douchen nog even de badjas aan te doen.

Badjassen al jarenlang gedragen


De badjas is rond de 17e eeuw ontstaan. De badjas, ochtendjas of kamerjas stamt af van een Aziatisch en Perzisch kledingstuk. In deze tijd werd de badjas alleen door de heer des huizes gedragen. Lekker na een lang bad, een borreltje en sigaartje zelfs het ontvangen van gasten werd allemaal in de badjas gedaan. Tegenwoordig wordt de badjas door iedereen in het huis gebruikt. Na een lange douch of na lekker ontspannen in bad te hebben gezeten, trekt men snel een badjas aan. Vaak robe-951477_640wordt de badjas ook als ochtendjas gebruikt, snel over de pyjama aan, aan het ontbijt. Ook wordt het ’s avonds ook nog wel is gedragen, voordat ze naar bed gaan lekker ontspannen op de bank in je badjas.

Gekleurde badjassen met rits of capuchon


Tegenwoordig zijn badjassen verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren, maten, stoffen en met verschillende sluitingen. De ceintuur van stof bestaat nog steeds, maar je hebt nu ook badjassen met een ritssluiting en met een knoop. Badjassen met een dikke of dunne stof. Een badjas van fleece of badstof, er is genoeg keus. En ze zijn ook nog is in allerlei kleuren beschikbaar. Van roze tot oceaan blauw, alles is mogelijk. Naast de leuke kleurtjes en sluitingen kun je je badjas laten bedrukken met een naam of logo, erg handig voor een groot gezin!