Laminaat is al een hele tijd één van de, zo niet dé populairste soort vloer van Nederland. Dit komt onder andere door de gunstige prijs en de vele praktische voordelen. Toch heeft laminaat altijd een belangrijk nadeel gehad: het kon niet goed tegen vocht en was daarom niet geschikt om te leggen in natte ruimtes, zoals de badkamer en de keuken. Tegenwoordig is dit anders: er komt namelijk steeds meer waterbestendig laminaat op de markt. In dit artikel lees je alles over de voordelen van watervast laminaat.

Waterbestendig laminaat is overal in je woning te leggen

Als je voorheen een laminaatvloer had, dan lag er in de keuken, badkamer of toilet meestal een andere soort vloer. Met waterbestendig laminaat is dit niet meer nodig: dit is overal in je huis te leggen. Doordat dit laminaat beschikt over een speciale innovatieve en waterafstotende bovenlaag, heeft vocht geen kans om in de vloer te trekken. Dit geldt voor de gehele plank, dus ook voor de groeven.

Waterbestendig laminaat is dus voor iedere woonruimte geschikt. Ook in de keuken of je badkamer, ruimtes waarin het onvermijdelijk is dat de vloer weleens nat wordt. Denk bijvoorbeeld aan kraanwater en (natte) etenswaren in de keuken en water uit je douche of bad in de badkamer. Met watervast laminaat hoef je je echter geen zorgen meer te maken dat je vloer in deze ruimtes nat wordt.

Eenheid in je woning

Als je overal in je woning dezelfde vloer hebt liggen, zorgt dat voor eenheid in je interieur. Dit komt absoluut ten goede van de uitstraling van je woning. Het creëert bijvoorbeeld meer rust, wat het prettiger maakt om naar je vloer te kijken.

Gemakkelijk in onderhoud

Een ander voordeel van waterbestendig laminaat is dat het gemakkelijk is te onderhouden. Dit geldt natuurlijk voor alle soorten laminaat en dus ook voor het watervaste type. Regelmatig je vloer schoonmaken met een stofzuiger en een dweil is voldoende om hem in een goede staat te houden.

Watervast laminaat biedt dus vele voordelen voor je woning. Let er wel op dat je dit type vloer combineert met de juiste soort ondervloer.