De plaatsing van een dakkapel bij uw woning zal u meerdere keren meemaken. De plaatsing van een dakkapel wordt normaal gesproken altijd binnen een dag uitgevoerd. Dit kan echter veranderen wanneer het dakkapel breder is dan 10 meter. Voor het dakkapel laten plaatsen kunt u het beste een specialist in dakkapellen inschakelen.

Hoe gaat dit proces van start?

Wanneer u een dakkapel is wilt laten plaatsen is het van belang dat u een specialist hiervoor inschakelt. Zo kunnen alle wensen worden besproken en daarnaast wordt er ook direct ingemeten en de productie, plaatsing en de afwerking van besproken. De plaatsing kan op twee verschillende manieren uitgevoerd. Deze worden hieronder beschreven.

Prefab dakkapel plaatsen

Dit is de snelste manier van plaatsen. De montage van het dakkapel wordt namelijk van te voren in de fabriek uitgevoerd. Deze wordt vaak door machine uitgevoerd en zorgt hierdoor tevens voor een zeer korte levertijd. De plaatsing wordt met een kraan uitgevoerd en zo op de juiste plaats gehesen. De plaatsing hiervan is dan ook vrij kort en kan vaak al binnen een dagdeel worden uitgevoerd.

Via de traditionele manier

Het is uiteraard ook nog mogelijk om dit via de traditionele manier te laten uitvoeren. Het dakkapel wordt dan ter plekke voor u gemaakt. Er wordt een gat in uw dak gemaakt en vervolgens wordt het geraamte gebouwd en geplaatst. Vervolgens worden de zijwanden gemonteerd. Wanneer het dakkapel eenmaal geplaatst is wordt deze ook afgewerkt. Wanneer het regent gedurende de plaatsing van het dakkapel wordt het gat tijdelijk afgedekt met zeil. Dit voorkomt dat het inregent.

Waar moet u rekening met houden?

De plaatsing en afwerking zal enige tijd in beslag nemen. Ten eerste moet er uiteraard een gat gemaakt worden en vervolgens de plaatsing en afwerking worden uitgevoerd. Ga er bij een plaatsing dan ook vanuit dat de specialist zich vroeg zal melden en vervolgens beginnen. Daarnaast moet u er ook vanuit gaan dat er behoorlijk wat afval zal ontstaan. Bereid u zich hier dan ook goed op voor zodat u achteraf niet met een hoop afval in uw tuin komt te zitten.