Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je renoveren? Dan laten veel mensen direct ook het hele huis stucen. Stucwerk is namelijk niet alleen fris en strak, je werkt er ook nieuwe leidingen of bekabeling mee weg. Maar je huis stucen is niet zomaar iets. Het is een flinke klus en kost aardig wat geld. Maar hoeveel kost het hele huis stucen nu eigenlijk precies? We zetten de kosten voor je op een rij.

Huis laten stucen kosten

Je kunt je huis op verschillende manieren laten stucen. Er zijn mensen die dit ‘zwart’ laten doen. Je betaalt dan gemiddeld 10 euro per vierkante meter. Maar pas op! Als je hiervoor kiest, heb je helemaal geen poot om op te staan mocht het resultaat achteraf niet zijn wat je ervan had verwacht.

Tip! Beter is het dan ook om een erkend stukadoorsbedrijf te laten komen. Dan weet je zeker dat het stucwerk goed wordt aangebracht. En mocht er toch iets fout gaan, dan kun je altijd eventuele schade verhalen.

Kosten huis laten stucen per m2

De prijs van stucwerk is afhankelijk van het soort stucwerk dat je wilt aanbrengen. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde m2 per stucsoort:

Gemiddelde kosten huis laten stucen per m2

Soort stucwerkGemiddelde prijsBijkomende kosten
Spackspuit*€ 8 – € 12Geen
Muur glad behangklaar€ 12 – € 20Ja, behangen
Muur glad sausklaar€ 15 – € 23Ja, schilderen
Plafond glad sausklaar€ 17 – € 25Ja, schilderen
Schuurwerk€ 14 – € 22Geen
Granol€ 15 – € 23Geen
Beton Ciré€ 80 – € 130Geen

*Spackspuiten gebeurt machinaal en is daardoor sneller en efficiënter. Ook is het mogelijk om wanden en plafonds in een kleur te spackspuiten. De prijs per vierkante meter is dan gemiddeld wel een paar euro hoger.

Tip! De prijzen van stukadoors verschillen enorm. Daarnaast is de prijs vaak ook afhankelijk van het oppervlak dat je laat stucen. Vraag daarom meerdere offertes aan bij verschillende stukadoors. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt om je hele huis te laten stucen. 

Bijkomende kosten huis laten stucen

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, ben je er met alleen stucen nog niet altijd. Meestal komen er ook nog enkele bijkomende kosten bij, zoals behangen of schilderen.

Gemiddelde bijkomende kosten stucen per m2

Binnen schilder spuitwerk € 6 – € 10
Binnen schilder sauswerk € 10 – € 15
Kosten behanger € 20 – € 40

Bovenstaande prijzen zijn allemaal inclusief materiaalkosten

Kosten stucen heel huis financieren
Wanneer je je hele huis wilt laten stucen is het dus voordeliger om te kiezen voor spackspuit. Dit gaat ten eerste een stuk sneller en is beduidend goedkoper. Maar spackspuit kan niet altijd. Vooral als er een dikkere stuclaag op de muur moet komen is spackspuit niet geschikt. De kosten om je hele huis te stucen lopen dan flink op tot wel tienduizend euro.

Dat is veel geld. Geld dat niet iedereen zomaar heeft. Een persoonlijke lening biedt dan uitkomst. Je leent dan een vast bedrag tegen een vaste rente en betaalt in vaste termijn terug. Je weet vooraf dus precies hoeveel de lening je kost.

Tip! Geld lenen om je huis te stucen? Betaal dan niet onnodig te veel. Vergelijk het grootste aanbod leningen online en vind eenvoudig de laagste rente lening