Als je voor het eerst op je zelf gaat wonen, heb je veel spullen nodig om je nieuwe stek in te richten. Wellicht kun je meubels goedkoop vinden in een kringloopwinkel of tweedehands. Ook serviezen vind je misschien nog wel voor een mooie prijs. Maar keukengerei, daar is veel moeilijker aan te komen. Mensen doen niet zo snel een goede pan weg. En wat heb je aan een oude versleten pan? Je zult deze dus nieuw moeten aanschaffen. Maar waar vind je goedkope pannensets?

Hoeveel en welke pannen heb je nodig?

Ook als je voor jezelf gaat koken heb je waarschijnlijk aan één pan niet voldoende. Je hebt meerdere pannen nodig, het liefst van verschillende formaten en daarnaast een goede koekenpan. Ga je alleen wonen, dan heb je niet per se heel grote BK pannen nodig. Maar misschien is het toch handig om één groot formaat pan te hebben, je kunt dan bijvoorbeeld een pan soep voor meerdere dagen koken. Een pannenset bestaat meestal uit drie, vier of vijf pannen – met deksels.

Waar vind je goedkope pannensets?

Je kunt natuurlijk naar een speciaalzaak of warenhuis om een pannenset met een goede prijs te vinden. Maar dat kost je wel veel tijd. Ook is het lastig om de prijzen en de kwaliteit van de verschillende sets met elkaar te vergelijken. Het is toch gemakkelijker om dat van achter je computer te doen. Er zijn in verschillende webshops genoeg goedkope pannensets te vinden. Je kunt vergelijkingssites gebruiken om eventuele pannenset aanbiedingen van de diverse aanbieders naast elkaar te leggen.

Wat kosten goedkope Pannensets?

De goedkoopste sets vind je voor een prijs vanaf ongeveer veertig euro. Voor een startende kok zijn deze pannensets prima. Ben je al wat ervarener in de keuken, dan kun je kiezen voor een iets duurdere categorie pannen. Goedkope pannensets in het hogere segment vind je vanaf ongeveer honderd euro. Goede pannensets tegen een schappelijke prijs vind je ook van topmerken als Sola, BK en Tefal.