Hout is al decennia lang het materiaal bij uitstek voor raamkozijnen. Het materiaal is een voor de hand liggende keuze, een solide isolator en uiterst veelzijdig. Maar met nieuwe materialen als aluminium, glasvezel en vinyl, vergeten mensen jammer genoeg vaak de pluspunten van natuurlijke materialen gebruiken in plaats van artificieel materiaal. Hier zijn een paar redenen waarom je voor houten raamkozijnen in je huis zou kunnen opteren.

1. Klassieke esthetiek

Vinyl en glasvezel proberen beide de stijl van hout na te bootsen. Hoewel deze materialen in de buurt komen, kunnen deze door de mens gemaakte opties gewoon de elegantie van het echte werk niet verslaan. En gelukkig hoef je geen genoegen te nemen met een imitatie. Houten ramen zijn warm, klassiek en behoren tot de mooiste kozijnen op de markt. Ze passen bij elk type architecturale stijl en werken met zowel moderne als traditionele ontwerpen.

2. Veelzijdig

Je kunt houten ramen schilderen en beitsen om een ​​unieke look te creëren die bij je persoonlijke stijl en smaak past. Er zijn een aantal afwerkingen en beschermende coatings die je kunt gebruiken om houten ramen er geweldig uit te laten zien. Dat kan niet met aluminium of vinyl ramen. Sommige fabrikanten zullen het raam zelfs in de fabriek afwerken voor een afwerking die duurzamer is en minder onderhoud vereist.

3. Duurzaam

Houten kozijnen hebben onderhoud nodig om het hout in topconditie te houden, slijtage te voorkomen en de levensduur van je kozijnen te verlengen. Met behulp van goed onderhoud kunnen je houten kozijnen gemakkelijk 30 jaar of langer meegaan.

4. Energiezuinig

Hout is een natuurlijke isolator en draagt ​​niet gemakkelijk warmte of koude over. Houten kozijnen houden je huis comfortabeler tijdens de winter- en zomermaanden. En met goede isolatie komen grote energiebesparingen.

Ga voor houten kozijnen en dus voor energiebesparing met Wibro in Bergen op Zoom. Wie weet kan je zelfs een burenkorting regelen!