Er zijn vier verschillende soorten deurhorren. Maar welke hor past nu het beste bij jou huis. Hieronder nemen we de verschillende soorten horren met je door:

Rolhor

De rolhor kun je zowel van buiten als van binnen monteren. De hoge kwaliteit van de aluminium cassette, de geleiders en nog eens het feit dat de rolhor wind- en tochtvast is maakt het mogelijk om de hor het hele jaar buiten te laten hangen. De montage is net zo eenvoudig te plaatsen als de doorsnee horren. Het feit dat het een rolhor is zorgt voor veel meer comfort. Een rolhor kan ook gebruikt worden bij een schuifpui of bij dubbele deuren.

Plissé hor

Een plissé hor heeft voor een groot deel dezelfde eigenschappen als een gewone hor. Plissé betekent geplooid. Dit is ook direct het verschil met een normale hor. Deze hor is namelijk op te vouwen. Wanneer er te weinig plaats is voor een hor is dit de uitkomst. Het bespaart namelijk ontzettend veel ruimte. Verder is de plissé hor tot elke gewenst breedte beschikbaar, waardoor kinderen niet met hun vingertjes ertussen komen te zitten. Zo zijn er bijvoorbeeld plissé hordeuren verkrijgbaar maar ook plissé horren voor ramen.

Lamellenhor

Een lamellenhor is zeer eenvoudig te plaatsen. Het is ideaal voor huisdieren. Je huisdier kan namelijk ieder moment naar buiten wanneer ze dat willen. Je hoeft dus niet elke keur de hor te openen. Wanneer uw kat of hond erdoor loopt komt de hor vanzelf weer terug in zijn plek. Hierdoor blijft dus nog wel het ongewenste ongedierte buiten uw huis.

De keuze voor deurhor verschilt uiteraard per huishouden. Zo kan het hebben van huisdieren al een bepalende keuze voor u maken. Daarnaast zijn er natuurlijk altijd smaken die verschillen. Als je er echt niet uitkomt of liever advies inwint kunt u het beste in specialist inschakelen. Zij kunnen je helpen met gepast advies en ook de juiste deurhor voor je plaatsen. Dat kan je een hoop tijd en energie besparen.