Tuintrends 2019

Tuintrends 2019

SHARE

Ook in 2019 zal alles wat hot en nieuw is in de tuinwereld weer veranderen. Waar het de laatste jaren populair was om veel steen in de tuin te gebruiken, daar komt nu zo veel mogelijk groen voor terug. Duurzaamheid, biologisch en home-made zijn hierbij de kernwaarden die een grote rol spelen. Steeds meer mensen zien in dat het niet alleen erg lekker is om je eigen groente en fruit te eten, het is ook nog eens goedkoop. Naast het verlichten van je kosten, helpt tuinieren ook goed tegen stress. Lekker rustig tussen de planten en in de aarde wroeten brengt veel mensen een soort kalmte. Daarom zullen in 2019 moestuintjes en kruidenveldjes de tuinen gaan overnemen. Weg met de kille stenen, rechte paden en hoekige terrassen! Een vijver kopen wordt ook steeds populairder.

Kweek je eigen eten

Van veel dingen die wij eten, weten we eigenlijk niet hoe het groeit. Maar veel van de planten die wij eten zijn ook prachtig om te zien. Een goed ingedeelde moestuin kan oogstrelend mooi zijn. Worteltjes in rijen, radijsjes ernaast en overal treetjes met aardbeienplanten brengen niet alleen mooie, felle kleuren in je tuin. Je kan hiervoor hele mooie plantenbakken kopen. Het is ook nog eens veel lekkerder dan in de supermarkt! Ontspan en geniet in je tuintje vol prachtige, eetbare planten.

Gerecycled materiaal gebruiken

Het gebruik van natuurlijk elementen en gerecycled materiaal was de laatste jaren natuurlijk al aan het toenemen. Maar 2019 wordt echt het jaar van de pallets en oude kasten. Het is niet meer in om een zo modern mogelijke tuin te hebben, met glimmend metaal en strak meubilair. Verweerd en natuurlijk, dat worden de tuintrends van 2017 wat tuinmeubilair betreft. En het mooie is dat het helemaal niet veel hoeft te kosten! Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk je eigen oppottafeltje maken, waar je al je tuingereedschap en lege potjes kwijt kunt.

Verticaal tuinieren

Wat niet iedereen weet, is dat een moestuintje helemaal niet veel ruimte hoeft te kosten. Je kunt namelijk verticaal tuinieren. Dit is een vorm van urban farming, en is in de steden razendpopulair. In stedelijke gebieden is het hebben van een grote tuin vrij zeldzaam, en dat is waarom men de hoogte in is gaan kweken! Het kan zo simpel zijn als een wat potjes boven elkaar stapelen op planken. Maar het kan zo uitgebreid als je het zelf wilt, wees creatief! Zorg wel dat je de planten met veel of grote bladeren onderaan plaatst, zodat ze geen schaduwen werpen over de kleinere plantjes.