Een tuin kan je op veel manieren inrichten. Voor de een is het hebben van een strak en mooi groen gazon genoeg, voor de ander is dit slechts het begin. Sommigen willen een dakterras erbij of een garage voor de auto’s. Zo kun je iets toevoegen aan je tuin met een functioneel doeleind, maar ook met een decoratief doeleind. In dit artikel geef ik je 3 vormen van inspiratie om je tuin op te vrolijken.

Decoratie als inspiratie

Decoreren is een synoniem voor versieren. Het versieren van de tuin doet men meestal na het onderhouden van de tuin. Er zijn veel decoratiestukken die uitsluitend bedoeld zijn voor de sier maar er bestaan ook decoratiestukken die meerdere nutten hebben. Een schanskorf is een korf gevuld met stenen. Deze kun je gebruiken als windbreker voor je buitenterras. Vooral voor de wat koudere herfstdagen is dit ideaal. De stenen in deze korf zijn robuuster dan ordinaire kiezels. Naast de duidelijke functie van een schanskorf als erfafscheiding, kan deze op de juiste plek ook een decoratieve functie hebben. Het leuke eraan is dat het onderhoudsarm is in vergelijking met een houten schutting.

Een elementaire versiering

Je hebt in een gemiddelde tuin altijd wel bloemen en planten. Met behulp van een beregeningssysteem kan je deze het hele jaar door goed onderhouden. Er zijn ook tal van opties om een waterornament in je tuin te verwerken. Denk hierbij aan vijverdecoratie, kleine fonteintjes en watervalletjes. Deze kunnen rustgevende geluiden maken, maar het zal er niet stiller van worden. Toch is een waterornament iets wat het tuinaanzicht opleukt. Een waterval kan je ook krijgen in de vorm van een schanskorf. 

Iets voor kinderen en bezoekers

De kinderen moeten ook buiten kunnen spelen. Hedendaags is het verleidelijk om achter de televisie of spelcomputer te zitten. Het is gezonder als kinderen af en toe naar buiten gaan. Een trampoline of schommel is hiervoor een efficiënte stimulans. Het geeft de jongsten het gevoel dat ze kunnen vliegen en houdt ze bezig terwijl de volwassenen in gesprek gaan. Een trampoline is het beste ingegraven zodat het minder ongelukken veroorzaakt.. Kinderen zijn niet de enigen die op bezoek komen. Een tuin is leuk als je accommodatie regelt voor de kleine diertjes die geregeld langskomen. Het hebben van mezenbollen en vogel of eekhoorn huisjes zorgt dat je altijd van gezelschap kan genieten. Je kan ook een moestuin overwegen om je eigen groentes en fruit te groeien.