U zult zich wel afvragen wat er allemaal komt kijken bij het aanschaffen van dakmaterialen voor uw dakafwerkingen. Dit hebben wij voor u op een rijtje gezet. Kiest u voor zetwerk op maat? Welk materiaal is dan het meest geschikt voor het dak van uw pand of woning? Met hedendaagse afwerkingstechnieken zijn plaatmaterialen geheel tot uw wensen samen te stellen. En elke materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschap.

Wat houdt zetwerk op maat in?

Nadat het staalmateriaal op maat is geknipt wordt het met machines omgebogen tot gewenste vormen voor al uw dakafwerkingen. Zetten is dan ook de algemene term voor het buigen van plaatwerk. Dit is een zeer nauwkeurig proces waarbij gebruik wordt gemaakt van een bankschroef, zetbank of kantbank. Zetwerk op maat is toe te passen bij aluminium, lood, zetwerk plastisol en zink.

Toepassing van zinken zetwerk

Er blijft vraag naar zink. Voornamelijk door zijn duurzaamheid en toepassingsmogelijkheden. Zink op maat wordt toegepast in de bekleding van daken en gevels. Om lekkages en slijtages tegen te gaan kiest u voor zinken afdekkappen. Dit zijn dakrandprofielen voor uw dakafwerkingen. Zink is zeer gebruiksvriendelijk en na zijn lange levensduur ook nog eens recyclebaar. Met de exacte vakkennis en geschikte machines is vrijwel alles te vervaardigen met zink.

Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat?

De een heeft meer onderhoud nodig dan de ander. Bij dakgoten van zink kan het zijn dat er corrosie ontstaat. Aluminium zetwerk op maat daarentegen is corrosiebestendig. Maar zink en aluminium zijn over het algemeen beide staalmaterialen van goede kwaliteit. Als u zoekt naar een karakteristieke uitstraling dan is zink de keuze voor u. Wilt u toch meer een elegante en moderne look? Dan gaat u voor aluminium.

Komt u er niet uit?

Het is geen vaste bezigheid om opzoek te gaan naar plaatmaterialen voor dakafwerkingen. Om u te voorzien van het juiste advies en informatie loopt u binnen bij een dakgroothandel of bezichtigt u een aangeschreven website. Hier staan gespecialiseerde vakmensen altijd klaar voor u om de juiste keuze te maken voor dakafwerkingen van uw pand of woning.