Moe zijn is veel erger dan je denkt. Er kleven namelijk ontzettend vele nadelen aan slecht slapen. Wist je dat slecht slapen je dommer maakt? Het beschadigt namelijk je manier van denken. Maar ook je gezondheid kan flink worden aangetast. Denk hierbij zelfs aan hartklachten! Tegenwoordig zie je steeds meer informatie op internet staan hoe je goed kan slapen. Er zijn zelfs slaapcoaches actief! In dit artikel staan in het kort belangrijke tips waardoor jij een betere nachtrust krijgt.

Ga je wel lekker naar bed?

Vraag jezelf eens af: Heb je wel een fijn bed? Zo moet je bed niet in kuil gaan vormen. Als je veel transpireert is het verstandig te kiezen voor een bed wat veel vocht doorlaat. Door op internet vele bedden te vergelijken kies jij bedden die lang meegaan. Een voorbeeld is de Auping auronde. Tegenwoordig heb je ook gerefurbished Auping aurondes. Van belang is natuurlijk wel dat de bedden goed getest zijn voordat ze verkocht worden.

Vang voldoende daglicht op!

Overdag moet je voldoende licht opvangen. Dit is goed voor je interne klok. Ga zo nu en dan tien minuten naar buiten. Als je het om gaat draaien, door bijvoorbeeld in de middag te gaan slapen en in de avond te feesten draai je je ritme volledig om. Dit merk je als je de volgende dag wilt gaat slapen. Je hebt dan veel meer moeite!

woman sleeping on bed under blankets

Vermijd stress

Ja, stress is wel degelijk te vermijden. Stress vermindert je nachtrust. Je hart gaat sneller te keer en je spieren staan in spanning. Maar hoe kan je de stress verminderen? Door bijvoorbeeld de gedachte van je af te schrijven. Schrijf hierbij niet alleen wat je dwars zit, maar ook wat goed is gegaan. Zo geef je je gedachte letterlijk een plekje. 

Er zijn ontzettend veel apparaten die je verhinderen lekker in je Auping auronde te leggen. Digitale schermen als de pc, tv en telefoon zorgen voor stress. Het blauwe lampje op je telefoon is bijvoorbeeld funest voor je slaap! Eigenlijk moet je je kamer voor slechts twee dingen gebruiken: voor het slapen en seks!

Ontspannen in plaats van inspannen

Zorg dat je ontspannen in je Auping Auronde ligt. Ga bijvoorbeeld niet vlak voordat je gaat slapen even sporten. Je krijgt namelijk last van hartkloppingen. Ook is je lichaamstemperatuur hoog, wat je uit je slaap houdt.

Verder moet je ook niet tot laat doorwerken. Ook kan je beter niet vlak voor je gaat slapen een lang telefoongesprek voeren. Dat soort dingen vormen de aanleiding voor het gepieker. 

Ben je al een tijdje wakker? Blijf vooral rustig. In plaats van dat je gaat piekeren kan je beter iets anders doen, zoals een boekje lezen. Ga vooral niet op de telefoon zitten.

Pas je eetpatroon

Misschien vind je het wat ver gaan, maar een goede nachtrust in je Auping auronde is ontzettend belangrijk voor je welzijn. Eet daarom dingen die niet te zwaar op je maag liggen, zoals veel stukken vlees. Ga eerder voor donkere bladgroentes, noten en bananen. Vooral magnesium helpt jou tot rust te komen. Hopelijk ben je tijdens het lezen van dit artikel niet in slaap gevallen…