Als je vindt dat je interieur wel eens aan vernieuwing nodig is, hoef je nog niet bang te zijn dat het je enorm veel gaat kosten. Er zijn namelijk goedkopere en milieuvriendelijkere opties dan meteen een geheel nieuw interieur aanschaffen. Interieurfolie bijvoorbeeld! Zo geef je je huis makkelijk en snel een nieuwe make-over zonder dat je hele dagen in de IKEA hoeft door te brengen. Lees hier wat je er allemaal mee kan.

Allerlei varianten mogelijk 

Het leuke aan interieurfolie is dat eigenlijk allerlei verschillende ontwerpen mogelijk zijn. Je kan dus helemaal zelf bepalen wat voor design jij op je meubels wilt hebben. Wil je de folie op glas, keramiek, beton of toch hout? Ook daar is vrijwel van alles mogelijk! Geef je keuken bijvoorbeeld een hele nieuwe look door interieurfolie op het aanrechtblad of je keukenkastjes aan te brengen. Ook als je meubels in een verouderde staat zijn, kun je ze een nieuw leven geven door je meubels als het ware te recyclen in een nieuwe look. Leuk en duurzaam! 

Aanbrengen van interieurfolie

Als je uiteindelijk een mooie variant van de interieurfolie hebt uitgekozen, wil je natuurlijk dat het resultaat zo mooi mogelijk wordt. Hiervoor dient de folie goed aangebracht te worden. Maak daarom ook altijd de oppervlakte waar je het gaat plakken goed schoon, zodat er geen stofresten of ander vuil onder de folie terecht komen. Verder moet je transferpapier op de klevende kant van de folie plakken. Wanneer het transferpapier er goed op zit, is het tijd om de folie goed aan te drukken op het oppervlak. Laat dit even een paar minuten zo zitten en daarna kan je het transferpapier verwijderen en zit de folie erop! Vrij makkelijk, toch? 

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de interieurfolie aan te laten brengen door een professional zodat je zeker weet dat het goed gebeurd. Echter moet het in principe voor iedereen te doen zijn om dit zelf te doen. Probeer het eens uit! 

Ga voor een andere inrichting

Als je de interieurfolie hebt aangebracht op je meubilair heb je natuurlijk al een leuke make-over, maar om het helemaal als nieuw te doen voelen, moet je ook zeker eens overwegen om een hele nieuwe opstelling van de kamer te maken. Zo lijkt het meteen alsof je in een hele nieuwe kamer stapt! Ook wel weer eens leuk als je op het oude uitgekeken bent.