Als je je woonkamer gaat inrichten, begin je vaak met de vloer. Je vloer is erg belangrijk voor de uitstraling van je woonkamer. Er zijn verschillende keuzes die je moet maken. Eén van die keuzes is of je kiest voor een houten vloer of voor een tegelvloer. We zetten de voordelen van beide soorten vloeren voor je onder elkaar.

Voordelen houten vloer

Veel mensen zijn fan van een echte houten vloer, omdat een houten vloer een authentieke en natuurlijke uitstraling heeft. Het geeft warmte en sfeer aan een ruimte en zorgt voor een bepaalde look. Of je nou van donker of van licht houdt, hout is er in vele kleuren. Het fijne van een houten vloer is dat het redelijk snel kan worden gelegd en dat het warmer aanvoelt aan je voeten dan tegels. Ook gaat hout lang mee, het is erg duurzaam. Wel vergt een houten vloer meer onderhoud dan een tegelvloer.

Voordelen tegels

Een tegelvloer is enorm makkelijk in onderhoud. Met een stofdoek en een dweil kom je al een heel eind. Dit is natuurlijk erg aantrekkelijk. Ook het zogenaamde nadeel dat tegels koud zijn aan je voeten is makkelijk op te lossen door te kiezen voor vloerverwarming. Het leuke van tegels is dat ze er niet alleen in alle kleuren zijn, maar ook nog eens in vele patronen en mozaïeken. Met tegels kun je dus enorm origineel zijn. Kies bijvoorbeeld voor gave patroontegels met een patroon dat bij jouw stijl en interieur past. Ook tegels zijn duurzaam, ze zijn slijtvast en enorm sterk.

Houtlook tegels

Kun je echt niet kiezen tussen tegels en een houten vloer? Dan zijn houtlook tegels de oplossing voor je. Dit is een combinatie van de voordelen van een houten vloer en van een tegelvloer. Het is een keramisch parket met een mooie houtlook. Het heeft dus de prachtige look van een houten vloer en het makkelijke onderhoud van tegels. Je woonkamer krijgt met houtlook tegels gelijk een warme en sfeervolle uitstraling en de tegels zijn niet te onderscheiden van een echt houten vloer. Wel voelen tegels wat kouder aan aan je voeten dan een houten vloer, maar dit is zoals al gezegd op te lossen met vloerverwarming.