In het volgende artikel wil ik het met u hebben over handige keukenhulpjes. Van sommige zult u ongetwijfeld ooit gedacht hebben dat u ze nooit nodig had maar sinds u ze in huis haalde kan u niet meer zonder. Het wordt steeds moeilijker te bedenken hoe het leven en wonen was zonder al die moderne en handige keukenvriendjes.

De ovenwant

Het eerste product waarover ik het met u wil hebben is de ovenwant. Het lijkt iets banaal maar dit product heeft als opvolger van de pannenlap de markt mooi veroverd. Een ovenwant is een handschoen die meestal bestaat uit katoen. Hij beschermt onze handen tegen grote hitte waar ons lichaam niet tegen kan. Intussen is de ovenwant in veel keukens niet meer weg te denken.

De snijplank

Het tweede product dat toch in dit lijstje moet staan is de snijplank. Het product bestaat vaak uit.kunststof of hout en wordt veelal gebruikt bij het snijden of bewerken van verse groenten of vlees. Later kwam een variant van de snijplank op de markt voor het smeren van boterhammen. De snijplank zorgt ervoor dat we niet meer rechtstreeks op het werkblad moeten snijden. Hierdoor wordt het werkblad beschermd en gaat het langer mee. Een welverdiende tweede plaats in deze lijst van handige keukenhulpjes.

De ontkroner

Vervolgens zijn twee gadgets voor de echte fruitliefhebbers de aardbei- en tomaat ontkroner. Deze compacte, kleine hulpjes zorgen er in no-time voor dat uw vrucht ontkroond raakt zonder dat die in puree verandert. Geen gedoe, slechts genieten van de heerlijke smaken.

De eierkoker

Een laatste product waarover ik het met u wil hebben is de eierkoker. Wie heeft hem niet in zijn keuken staan? Het kleine ovaalvormige wekkertje. U hoeft niet meer bij u eten te blijven en kunt snel nog een was in de droogtrommel doen of de brievenbus legen want het wekkertje waarschuwt u wanneer uw eten klaar is.

Uiteraard zijn er nog tal van handige keukenhulpjes die het wonen en leven aangenamer maken. Denk maar aan de keukenweegschaal die u mooi de correcte hoeveelheid aangeeft of de frietsnijder waarmee u aardappelen in prachtige verse frietjes verandert. Om nog maar te zwijgen van de appelverdeler die uw appel zo in kwartjes verdeeld. Weg geschil en snijwerk. In enkele seconden is het klusje geklaard.