Lekker slapen en dus een goede nachtrust wordt bepaald door veel verschillende factoren. Denk hierbij aan factoren zoals, een aangename slaapomgeving, wat je eet of drinkt voor het slapen, op wat voor bed je slaapt en natuurlijk op welk matras je slaapt. Al deze factoren bepalen of je een goede nachtrust hebt of niet. Maar wist je dat het juiste hoofdkussen doorslaggevend is voor een goede nachtrust. Helaas vergeten mensen dit vaak omdat ze denken dat een matras of bed veel belangrijker is. Daarom vind je hieronder de beste hoofdkussens voor verschillende slapers. Want zoiets als het beste hoofdkussen bestaat er niet omdat dit per persoon verschillend is. Bij de Been vind je nog meer verschillende soorten kussens.

Zijslaper

Bijna 70% van de mensen slaapt op hun zij. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende houdingen waarbij je op je zij slaapt, ook dit is per persoon verschillend. Als je het meest op je zij slaapt is het belangrijk dat je een dik en veerkrachtig hoofdkussen neemt. Zo’n kussen ondersteunt je nek op de juiste manier en vult de holte tussen oor en schouder op waardoor je veel betere steun hebt. Door dat deze holte opgevuld wordt vormt de nek met de ruggengraat een rechte lijn.

Rugslaper

Rugslapers kunnen het beste juist niet kiezen voor een dik kussen. Een dik kussen drukt je hoofd te veel naar voren waardoor je nekhouding verre van fijn wordt. Mocht je toch liever een iets dikker kussen hebben kun je kiezen voor een kussen met een extra verdikking die je nek ondersteunt. Als je van jezelf weet dat je altijd op je rug slaapt kun je ook kiezen voor een nek kussen welke je nek op de juiste manier ondersteunt.

Buikslaper

Maar 7% van alle mensen slaapt volledig op zijn of haar buik. Mocht je bij deze kleine groep van de bevolking horen kun je het beste kiezen voor een heel dun kussen. Voor buikslapers is het niet noodzakelijk om een kussen aan te schaffen.

Op temperatuur

Ben je er eindelijk aan uit bij welke bovenstaande categorie je hoort? Dan ben je er nog niet. Naast dat de dikte van het kussen van groot belang is, is het ook van belang welke temperatuur je fijn vindt tijdens het slapen. Zo kun je kiezen voor een kussen dat fris aan blijft voelen of een kussen dat zorgt voor warmte. Heb je liever een kussen dat fris blijft kies dan voor een vulling van boekweit of een kussen met pocketveren als vulling. Heb je liever een kussen dat warmte geeft kun je kiezen voor een kussen met traagschuim of latex als vulling. Onbelangrijk is een kussen dus zeker niet en er zijn echt wel wat dingen waar je over moet aandenken bij het aanschaffen van een kussen.