Een verhuizing is in de meeste gevallen geen pretje. Dit komt doordat er tal van zaken geregeld moeten worden, voordat alles daadwerkelijk is geregeld en u met een gerust hart intrek kunt nemen in de nieuwe woning. Wij zullen voor u een aantal praktische tips uitwerken, zodat het gemakkelijker zal worden om een toekomstige verhuizing te realiseren. Allereerst veel geluk in de nieuwe woning!

Maak een planning

Voordat er wordt gekeken naar eventuele verhuismogelijkheden of in te schakelen hulp doet u er goed aan om met een realistische blik een planning te maken voor de verhuisperiode. Zo moet er gekeken worden naar het inschrijven bij de nieuwe gemeente, het uitschrijven bij de huidige gemeente en de adresgegevens van te ontvangen post moet ook bekeken worden.

Heeft u hulp ingeschakeld? Dan moet u ervoor zorgen dat deze personen en/of bedrijven weten van de door u gewenste planning. Zo kunnen zij aangeven wat hun kijk hierop is en of zij nog eventueel andere opties hebben.

Het inschakelen van hulp

Afhankelijk van het gebied waar u naar toe gaat verhuizen en ook vandaan komt moet u indien nodig op tijd hulp inschakelen. In Eindhoven een woning ontruimen zal over het algemeen kortere wachttijden hebben dan in de Randstad. Houd hier rekening mee bij het inschakelen van een professioneel bedrijf.

Wanneer u hulp nodig heeft bij verhuizing moet u er zeker van zijn dat het bedrijf professioneel is en u ook de juiste prijs betaald. Daarom doet u er goed aan om vooraf een aantal bedrijven met elkaar te vergelijken. Dit kan aan de hand van prijzen, wat natuurlijk logisch is, maar ook aan de hand van geleverde diensten en voorwaarden is het natuurlijk goed om hierin de mogelijkheden te bekijken.

Naast een bedrijf is het ook een optie om vrienden, familie of kennissen om hulp te vragen. Deze zullen u waarschijnlijk gratis of voor een geringe vergoeding helpen.