Als je klaar bent met het huren van een pand omdat je bijvoorbeeld gestopt bent met je bedrijf, is het nodig om het pand op te leveren aan de verhuurder. Wanneer je het pand gaat opleveren, is het gewenst en normaal om ook heel het pand schoon te maken. Wil je weten hoe je dat het beste kan aanpakken? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen.

Zelf het pand schoonmaken

Een van de mogelijkheden die je hebt waar je uit kunt kiezen, is het zelf schoonmaken van het volledige bedrijfspand. Dit is alleen een optie als het om een klein pand gaat en je daar ook tijd voor beschikbaar hebt. Het schoonmaken van een pand kan erg veel tijd kosten en ook is het zwaar werk. Mocht dat dus geen optie zijn, dan kun je dit het beste uitbesteden aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het schoonmaken. Om de kosten te verminderen, zou je ook bepaalde zaken zelf kunnen schoonmaken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het wassen van de glazen, maar ook dit kun je eventueel uitbesteden aan een glazenwasser

Volledige schoonmaak uitbesteden

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het zelf schoonmaken van het bedrijfspand alleen een optie als je daar tijd voor hebt en het geen groot pand is. Helaas hebben de meeste bedrijven van tegenwoordig een groot pand en hebben ze ook weinig tijd. Dit is dan ook precies de reden waarom veel bedrijven een woningontruiming bedrijf inschakelen voor het ontruimen van een bedrijfspand en een schoonmaakbedrijf inschakelen voor het schoonmaken van een bedrijfspand. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat het inschakelen van een schoonmaakbedrijf en een ontruimingsbedrijf erg prijzig kan zijn. Als je wilt weten wat dit ongeveer gaat kosten, is het aan te raden om eens contact op te nemen met zulke bedrijven. 

Het schoonmaken van een pand wordt gewaardeerd

Het komt in Nederland helaas nog wel eens voor dat een verhuurder het pand erg vies en smerig oplevert. Dat is erg vervelend voor de verhuurder, want de verhuurder van het pand moet dan zelf het pand schoonmaken voor de volgende huurder. Dit kun je eigenlijk niet maken en daarom is het gewenst en belangrijk om het volledige pand schoon te maken. Mocht je dit niet doen, dan is er ook een mogelijkheid dat de verhuurder van het pand je een rekening stuurt voor de schoonmaakkosten.