Vaak geldt dat oudere mensen zelfstandig willen blijven wonen. Weduwen en weduwnaren leven dan vaak alleen en zijn vrij kwetsbaar. Kwetsbaar in de zin voor slechte bedoelingen van mensen. Oudere mensen zijn namelijk  een makkelijk doel voor mensen met slechte doeleinden. Zo komt het steeds vaker voor dat ouderen worden beroofd of mishandeld op klaarlichte dag bijvoorbeeld. Vaak zijn oudere mensen onwetend en kunnen onbekende simpel binnen komen door babbeltrucs. Deze babbeltrucs zijn afkomstig van oplichters die zich voordoen als iemand anders. Zo kunnen oplichters vaak op pad gaan als bezorgers, professionals, vage kennissen of mensen met een zielig verhaal. Vaak is hun doel om binnen te komen en de inwoner(s) te beroven of te mishandelen. De meest makkelijke doelwitten zijn dan ouderen, aangezien de fysieke gesteldheid vaak niet goed is, het vertrouwen vaak hoger ligt, eenzaam zijn en overdag thuis zijn. Er is een gelukkig een makkelijke manier om dit probleem te voorkomen.

Het gebruiken van de digitale deurspion

Oplichters zijn vaak op pad om oudere mensen op te lichten door middel van inventieve verhalen. Door hun overtuigende verhaal en hun babbeltrucs proberen zij de woning binnen te komen, omdat ze bijvoorbeeld iets moeten onderzoeken, repareren of een stopcontact moeten gebruiken. In sommige gevallen komt dan een tweede persoon de woning ongemerkt binnen en beroofd de woning en een andere optie zou zijn dat die persoon zelf de inwoner toetakelt, beroofd of beide. Dit is een serieuze dreiging waar tal van mensen het gevaar van zijn. Een uitstekende preventieve oplossing is dan het gebruiken van een digitale deurspion. Dit apparaat maakt gebruik van een camera die geplaatst wordt in de deur en een apparaatje met een beeldscherm wat geplaatst wordt in huis. Op deze manier kan bij het aanbellen de inwoner op een knop drukken, waardoor er op het scherm een weergave verschijnt van diegene die aan de andere kant van de deur staat. Zelfs kan er een foto of video worden gemaakt zonder dat diegene dat doorheeft.

Wanneer de inwoner het niet vertrouwd of als men niemand had verwacht, de deur niet openen en of een melding maken bij een ander vertrouwd persoon. De camera maakt gebruik van een brede weergave, waardoor alles buiten de deur goed zichtbaar is. Dit resulteert in een veiliger gevoel en vaak schrikt het oplichters ook af, aangezien zij ook de woningen uitkiezen die niet goed beveiligd zijn. Oudere mensen kunnen zodoende weten wie er aan de deur staat zonder de deur open te hoeven doen, wanneer men de deur open zou doen is het al te laat in het geval van een oplichter. Een digitale deurspion is dus een ontzettend goede manier om uw woning veiliger te maken voor een schappelijke prijs.