In de vakantie zal je waarschijnlijk wel eens naar het buitenland geweest zijn. Naast de mooie uitzichten en het prachtige weer is het ook weleens goed om frisse lucht te hebben. De luchtkwaliteit is namelijk iets wat erg onderschat kan worden, voornamelijk de luchtkwaliteit in je woning. In dit artikel vertellen we meer over de kwaliteit van lucht in je woning. Ben je nieuwsgierig naar meer tips omtrent je woning dan is het aan te raden om op informatie in te winnen bij 1 of meerdere woonblogs.  

Voorkom vocht in je woning

Vooral de wat oudere woningen zijn niet meer zo goed voorzien van frisse lucht als tegenwoordig. Vroeger waren de huizen zodanig goed geïsoleerd dat er geen ruimte meer over was voor frisse lucht binnen. Dit heeft echter een negatief gevolg op de gezondheid. Denk hierbij aan vermoeidheid maar ook aan hoofdpijn. Doordat er onvoldoende frisse lucht de woning binnenkomt ontstaat er vocht onder andere afkomstig van douchen, ademhaling en zweten. Wanneer de lucht niet op een goede manier doorstroomt zal het vocht binnen blijven en zeer aantrekkelijk voor schimmel en huisstofmijt.

Dampen in je woning

Niet alleen vocht kan de luchtkwaliteit van je woning negatief beïnvloeden, maar daarnaast hebben ook schoonmaakmiddelen een negatieve invloed op de luchtkwaliteit van je woning, vooral de wat agressieve schoonmaakmiddelen zijn hier verantwoordelijk voor. Dat niet alleen maar ook roken is hiervan een goed voorbeeld. De teer trekt onder andere in gordijnen en tapijten. De sporen blijven hiervan dus in de lucht zitten, waardoor de luchtkwaliteit sterk afneemt.

Voldoende ventilatie

Om ervoor te zorgen dat er voldoende ventilatie in je woning komt is het belangrijk dat de ramen en deuren open gehouden worden. Dit is vooral voor in de zomer een gemakkelijker manier om je woning te ventileren. Het is dan natuurlijk belangrijk dat niet tegelijkertijd ongedierte en pollen je woning binnendringen. Hiervoor kun je vliegenraam kopen waardoor je woning voldoende geventileerd wordt en op hetzelfde moment ook alles wat ongewenst is buiten de deur houdt.