Wanneer je woning eenmaal in de verkoop staat, zijn er een aantal factoren afhankelijk of deze ook daadwerkelijk verkocht kan worden. Denk aan de makelaar, huidige markt, maar ook hoe de bezichtiging verloopt. In dit artikel geeft De Huizenbemiddelaar Zundert een aantal tips hoe je jouw huis klaar kan maken voor de verkoop.

Creëer ruimte in je woning

Wellicht heb je je woning helemaal vol gezet met verschillende meubels, planten en andere leuke dingetjes. Het kan er echter voor zorgen dat je een benauwd gevoel in de woning krijgt. Voor een bezichtiging, maar ook voor het maken van de fotos, kan het verstandig zijn om wat ruimte in huis te maken. Het zal voor een rustige sfeer zorgen. Daarnaast kunnen ook persoonlijke spullen het beste worden weggehaald. Hierdoor ziet de potentiële koper het als hun toekomstige woning in plaats van de woning van die eigenaar.

Doe een uitgebreide schoonmaak

Een goed verzorgd huis is een vereiste wanneer je huis in de verkoop gaat. Een onverzorgd en een huis dat niet schoon is een enorme afknapper voor een potentiële koper. Zorg ervoor voordat de foto’s gemaakt worden of voor een bezichtiging dat de woning er ook tip en top uitziet. Dit is niet alleen het stof weghalen, maar ook het weghalen van asbakken, vieze was en legen van de prullenbak. Elk klein detail maakt misschien wel het verschil of je de woning kan verkopen of niet.

Maak goed gebruik van het licht

Een huis met voldoende licht in de woning is zeer belangrijk. Niemand wil namelijk in zo een donker huis zitten. Wanneer je voldoende licht in je woning hebt, is het ook belangrijk om dat te laten zien. Zorg er met de bezichtiging dan ook voor dat alle rolluiken en gordijnen open zijn. Het voordeel hiervan is dat de woning ook direct een enorm stuk ruimer lijkt dan voorheen.

Meer tips?

Mocht je nog meer tips willen, dan kun je ook altijd wat navraag doen bij je verkoopmakelaar of op zoek gaan naar een woon of interieurblog met de nodige tips.