Wist je dat volgens een onderzoek groene en tuin vriendelijke woningen meer kans hebben om gekocht te worden door potentiële kopers dan andere woningen? Dat is waarschijnlijk de reden waarom veel mensen tegenwoordig veel moeite doen om hun eigen tuin te ontwerpen. Vergeleken met anderen hebben sommigen van ons echter nog een lange weg te gaan als het erom gaat hun tuin te laten opvallen. Hier zijn enkele tips die je zeker zullen helpen.

Beslis wat voor soort tuin je wilt hebben

Voordat je planten, stenen of decoraties aan je tuin gaat toevoegen, moet je beslissen wat voor soort tuin je wilt hebben. Je kan gaan voor een stadstuin, een tropische tuin of een woestijntuin – het hangt allemaal af van jouw keuze. Je kan zelfs een paar van deze typen door elkaar gebruiken als je een interessante tuin wilt creëren.

Onderzoek je planten- en bloemen opties

Als je een stadstuin gaat aanleggen, onderzoek dan planten en bloemen die veel voorkomen in stedelijke gebieden. Tropische bloemen en planten daarentegen komen het best tot hun recht in tropische tuinen. Let er bij het kiezen van de planten en bloemen op dat ze gemakkelijk te kweken zijn en in het klimaat kunnen overleven. Verder is het in elk type tuin leuk om gebruik te maken van een mooie heg als afscheiding, je kan hiervoor elk type gebruiken. Vaak wordt er gekozen voor een beukenhaag in dit geval.

Verlichting toevoegen

Als de tuin een zitgedeelte heeft waar je met je vrienden of familie van het uitzicht kunt genieten, is het toevoegen van verlichting een geweldig idee. Dit maakt de tuin mooier en perfect voor een romantisch diner of een gezellige avond. Je kan verlichting aanbrengen boven het zitgedeelte, maar je kan ook kiezen voor wandlampen die perfect zijn om muren te verlichten.

Voeg een eethoek toe om gasten te ontvangen

Een van de beste manieren om meer gebruik van je tuin te maken is door hier een gezellige zitplek te maken. Je kan kiezen voor tuinbanken of hangmatten als je een gezellige tuin wilt creëren, maar je kan ook gaan voor houten meubilair als je een stedelijke uitstraling wilt. Het is heerlijk om op een warme zomerdag in je tuin een borrel te houden, en dat kan perfect als je in je tuin een leuke plek hiervoor hebt gemaakt. Kies er dus voor om een leuke zit- of eetplek te maken in je tuin.