Een daklekkage is iets wat zo snel mogelijk opgelost moet worden. Voordat een dakdekker te werk gaat, moet eerst het lek opgespoord worden. Als de lekkage onbehandeld blijft, veroorzaakt dit nog meer schade aan het dak. Zo lopen de kosten ook steeds meer op! Wilt u meer weten over hoe een daklekkage wordt gerepareerd? Lees verder en kom erachter.

Gevolgen van een lekkage

Vaak valt een lekkage pas op als er al vochtschade is ontstaan. Een daklekkage is te herkennen aan lelijke vochtplekken en eventueel ook schimmels. Is er sprake van een ernstige daklekkage? Dit kan ook effect hebben op uw interieur. Door stijging van de luchtvochtigheid laat het behang of pleisterwerk op het plafond los. Bij een daklekkage is het nodig om niet alleen de waterschade te herstellen, maar ook om de lekkage te repareren.

Opsporen van een lekkage

Dakdekkers moeten eerst de lekkage herstellen voordat ze het lek kunnen herstellen. Gelukkig hebben de vakmannen verschillende technieken en apparatuur om een lekkage op te sporen. Een voorbeeld van een techniek die dakdekker gebruiken, is het rookgas techniek. De dakdekker blaast dan rookgas onder de dakbedekking. Daar waar het rook naar buiten komt, zit de lekkage.

Een lekkage van een plat en schuin dak

Daklekkages van een plat dak en een schuin dak verschillen heel erg. Daklekkages komen ook vaker voor bij een plat dak dan bij een schuin dak. Dit komt doordat de dakbedekking de hele tijd wordt blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden. Bij een plat dak is de oorzaak van een daklekkage vaak een scheur of andere soort beschadigingen in het dakleer.

Daklekkage reparatie

Daklekkage reparatie ziet eruit afhankelijk van het soort beschadiging die opgelost moet worden. In het geval van een plat dak, brengen de dakdekkers vaak een reparatiestrook aan over de lekkage. Dit wordt gedaan met behulp van een reparatiepasta en een sterke lijm. Zo wordt het dakoppervlak weer helemaal waterdicht.