Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun huis zelf te verkopen, zonder makelaar. Dit kan geld besparen, maar geeft je ook een hoop werk om te doen. Wat je zoal zult moeten regelen leggen we uit in dit artikel! 

Vraagprijs

Eén van de eerste dingen die je zult moeten doen als je je huis te koop wilt zetten, is de vraagprijs bepalen. Dit is een erg belangrijk onderdeel waar je geen fout bij mag maken. Vraag je veel te veel, zul je je huis niet verkocht krijgen. Vraag je veel te weinig, dan loop je een hoop geld mis. Het is dus zaak dat je tot een juiste vraagprijs komt. Eén van de dingen die je hiervoor kunt doen, is kijken naar de vraagprijzen van soortgelijke huizen in de buurt. Twijfel je, dan is het verstandig om voor de vraagprijs toch even een taxatie aan te vragen bij een makelaar. 

Foto’s

Ook zul je foto’s van je huis moeten regelen. Wanneer je een goede camera hebt, kun je dit zelf doen. Echter is ook dit een belangrijk onderdeel wat je misschien beter aan een professional over kunt laten. Wanneer je slechte foto’s hebt, zullen er immers weinig potentiële kopers op je huis afkomen. Bij twijfel kun je dus een echte fotograaf langs laten komen. Of misschien heb je wel een kennis die fotograaf is en je kan helpen? 

Advertentie

Om je huis op internet aan te bieden, zul je een advertentie moeten maken. Beschrijf zo gedetailleerd mogelijk de kenmerken van je huis. Wat maakt jouw huis bijzonder? Denk ook aan dingen als de omgeving en voorzieningen in de buurt. Ter inspiratie kun je kijken naar andere verkoopadvertenties op internet.

Bezichtigingen

Ook de bezichtigingen zul je zelf moeten regelen. Bedenk van te voren goed wat je gaat vertellen, en bereid je voor op vragen die mogelijk gesteld kunnen worden. 

Wanneer toch een makelaar inschakelen?

Bij het zelf verkopen van je huis komt stiekem meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. Wanneer dit toch te veel werk voor je is, is het verstandig een makelaar in te schakelen. Ook in bijzondere gevallen waarin je snel van je huis af moet, is het beter om een makelaar het werk voor je te laten doen. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding of je huis verkopen bij overlijden.