Afhankelijk van de soort plint die je kiest geven ze jouw vloer een luxe, simpele of minimalistische uitstraling. Naast dat plinten jouw vloer helemaal af maken, hebben ze ook een functie. Plinten beschermen jouw muur namelijk tegen beschadigingen, wanneer je stofzuigt, dweilt of er per ongeluk tegen aan stoot.

Leggen van plinten is een tijdrovende klus

Plinten leggen is niet eenvoudig. Je zult de plinten op maat moeten zagen en het plaatsen is daarom een tijdrovende klus. Je kunt daarnaast kiezen tussen plak- en muurplinten. Een plakplint de meest eenvoudige en is voorzien van een plakrand. Op die manier kun je de plint eenvoudig op de vloer plakken. Wel zal je deze plint op maat moeten knippen. Wil je een rechtopstaande plint? Dan is de muurplint, ook wel MDF-plint genoemd, voor jou! Deze plint wordt vastgelijmd aan de muur en wordt aan de boven- en onderzijde afgekit.

Ga voor een MDF-plint voor een luxueuze uitstraling

Een hoge plint valt gelijk op en is een echte blikvanger in jouw interieur. Hoge plinten zijn vaak gemaakt van MDF. MDF is een geperste plaat van houtvezels met een middelharde dichtheid. De plinten kunnen tot wel 12 centimeter hoog zijn en zijn verder in diverse modellen, formaten, afwerkingen en stijlen verkrijgbaar. Voor elk wat wils dus.

Watervaste plinten? Ook die zijn verkrijgbaar

Ben je op zoek naar watervaste plinten die geschikt zijn voor vochtige ruimtes? Denk hierbij aan de badkamer. Ook de keuken, waar je met water werkt, kan baat hebben bij een watervaste plint. Deze watervaste plinten zijn gemaakt van kunststof en verkrijgbaar bij de betere vloerenzaken.

Test een aantal samples voordat je kiest

Heb je net een mooie visgraatvloer laten leggen? Het zou zonde zijn als de plint afbreuk doet aan de luxueuze uitstraling van de vloer. Ga daarom altijd langs bij een vloerenspecialist, laat je adviseren en neem een aantal samples mee naar huis zodat je kunt zien welke plint het best past bij jouw vloer!