Net een huis gekocht met je partner? Gefeliciteerd, want je kunt nu beginnen met het inrichten van je woning zodat je je hier thuis kunt voelen. Waarschijnlijk hebben jullie ook een kinderwens en is het van belang dat je kinderen kunnen opgroeien in een gezonde omgeving. Deze omgeving is natuurlijk je woning en er zijn verschillende zaken die voor een ongezonde omgeving kunnen zorgen. Een van deze oorzaken zijn vochtproblemen en dit is de ideale broedplaats voor schimmels. Ben je zwanger? Dan kunnen schimmels gevaarlijk zijn voor de zwangerschap en dat is natuurlijk vervelend. Het is van belang dat de schimmels verwijderd worden en nooit meer terugkomen in je woning. Echter, is het niet zo makkelijk en moet je de oorzaak van de schimmels aanpakken. Hoe ontstaan schimmels en hoe kun je deze herkennen? In dit artikel gaan we dat uitgebreid uitleggen zodat je er meer over te weten komt.

Schimmels herkennen

Hoe ontstaan schimmels in huis? Dat is een belangrijke vraag bij het bestrijden van schimmel in huis. Schimmels verspreiden zich door sporen die vooral in de lucht rondzwerven. Iedere woning heeft schimmelsporen in de lucht, maar hebben de kans niet om zich te ontwikkelen. Schimmelsporen hebben daar een vochtige ruimte voor nodig en ze zijn altijd te vinden op een vochtige plek. Je kunt schimmels makkelijk herkennen aan de zwarte of bruine vlekken op muren, plafonds en vloeren. Daarnaast heeft de ruimte waarin de schimmels zich bevinden vaak veel condens en zie je dat terug op de ramen en muren. Ook hangt er vaak een vieze muffe schimmellucht in je woning. Er zijn verschillende soorten schimmels die kunnen ontstaan in je woning en deze hebben allemaal verschillende kenmerken. Wanneer de schimmels zwart zijn, is dit vaak een slecht voorteken dat komt doordat zwarte schimmels schadelijk zijn voor de gezondheid.

Schakel een expert in

Ziek worden door schimmels in je woning is iets wat natuurlijk niemand wilt. Schakel daarom een expert in wanneer je vermoedt dat er schimmels in je woning zijn. Je kunt namelijk niet altijd de schimmels zien of herkennen en een expert kan dat wel. De expert kan een onderzoek uitvoeren waardoor je meer weet over de schimmelsoort en de oorzaak. Je kunt op deze manier precies hoe je het probleem kunt aanpakken. Maar hoe pak je het probleem aan en hoe zorg je ervoor dat de schimmels voor altijd wegblijven? Je kunt hieronder daar meer over lezen zodat je definitief afkomt van schimmels.

Pak de oorzaak aan

Vochtproblemen in je woning zorgen vaak voor schimmels en met het onderzoek van de expert, weet je vaak de directe oorzaak. Het is van belang dat je altijd je woning goed ventileert en de ventilatie op tijd schoonmaakt. Onderhoud de woning goed en controleer de woning altijd op eventuele lekkages. Vooral naar een heftige storm kunnen er lekkages ontstaan in het dak en moet dit gecontroleerd worden. Wanneer je de oorzaak aangepakt hebt, kun je de schimmels verwijderen en er definitief vanaf komen. Zo creëer je een veilige en gezonde omgeving voor je kinderen.