verhuisdozen

Tegenwoordig hebben een aantal verhuisbedrijven senioren verhuizen als nevenactiviteit. Er is echter ook een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuizen van ouderen en niets anders doet. Het verhuizen van een ouder iemand is maatwerk waarbij niet alleen op de situatie ingespeeld moet worden, maar ook op de mogelijkheden van de senior. Het gespecialiseerde verhuisbedrijf weet dit maar al te goed.

Een seniorenverhuizing

Wat is het nu dat een verhuizing van een senior zo anders maakt als het verhuizen van een ‘jonger’ persoon. Waarom wordt er zo nadrukkelijk over maatwerk gesproken? Een ‘normale’ verhuizing is al iets wat iemand niet even alleen doet. En dan hebben we het niet alleen over het tillen van de zware kast of wasmachine, maar ook over al het geregel eromheen. Dit alleen maakt het al lastiger voor een ouder iemand, omdat hun netwerk over het algemeen een stuk kleiner is. En wat nou als de kinderen aan de andere kant van Nederland wonen en ook met hun werk en kinderen rekening moeten houden. Het organiseren van een goed team uit eigen netwerk is in dit geval lastig en het zelf oppakken van klussen rondom de verhuizing is voor een ouder iemand ook niet realistisch.

Verder hebben we met oudere negen van de tien keer te maken met het verhuizen van een grotere naar kleinere woning. Dit betekent goed uitzoeken van spullen die wel en niet meekunnen en vervolgens ook afscheid nemen van deze spullen. Vaak is het zo dat er in al die jaren behoorlijk wat gespaard is, waardoor de oplevering van de oude woning een flinke klus wordt.

Nog een verschil is dat er rekening gehouden moet worden met een spoedverhuizing. Wanneer iemand een zorginstelling in verhuist, dan moet er rekening gehouden worden met de wens om binnen zeven dagen in de kamer te zitten. Dit is niet per se de wens van de ouderen zelf, maar een eis van de zorginstelling. Een kamer die leeg staat kost nu eenmaal geld. Ook dit is iets waar het verhuisbedrijf in gespecialiseerd is en is een onderdeel van het volledig ontzorgen van de klant waar het verhuisbedrijf van Arnhem voor staat.

Volledig ontzorgen

De seniorenverhuizer gaat dus veel verder dan alleen verhuizen. Zij bieden bijvoorbeeld hulp bij het in- en uitpakken, de-montagewerkzaamheden en ook het installeren van apparatuur. Ook kunnen zij de klant bijstaan bij het opleveren van de oude woning. Dit kan zijn dat de huurwoning weer in de originele staat opgeleverd moet worden, of dat de woning klaargestoomd wordt voor verkoop. Het senioren verhuisbedrijf uit Arnhem kan de ouderen zelfs bijstaan bij het opknappen van de nieuwe woning. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een nieuwe vloer of schilderwerkzaamheden.

Vrijblijvende offerte en gratis advies

Zoals gezegd is een seniorenverhuizing echt maatwerk. Er komt iemand langs voor een kennismakingsgesprek. De woonsituatie van de senior wordt bekeken, de wensen worden doorgenomen en wellicht het belangrijkst, er wordt besproken wat daadwerkelijk nodig is. Tijdens dit gesprek geeft de seniorenverhuizer al advies. Vervolgens wordt er een vrijblijvende offerte opgemaakt die u rustig kunt bekijken voordat u een beslissing neemt.