Veel mensen vinden het lastig om hun tuin in te delen. Helemaal wanneer je een super grote tuin hebt kan het moeilijk zijn om deze op een mooie manier in te richten, zonder dat alles hetzelfde is. Ook kan het onderhouden van een grote tuin een tijdrovende klus worden. Daarom geven we in dit artikel enkele tips voor het mooi inrichten van een grote tuin, zonder er hele dagen aan kwijt te zijn! 

Bomen

Wanneer je een grote tuin hebt, heb je ruimte voor wat grote bomen. Het voordeel van bomen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Je zult enkel een paar keer per jaar de bladeren moeten opruimen, maar verder heb je er weinig omkijken naar. Ook gaan ze erg lang mee. Daarnaast bieden bomen privacy, en zorgen ze in de zomer voor schaduw. 

Een vijver

In een grote tuin heb je ruimte voor een grote vijver. Nu denk je misschien dat een vijver veel onderhoud kost, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Zo bestaan er vijvers met een natuurlijk filtersysteem. De planten in dit soort vijver zuiveren het water! Je hoeft dus enkel de vissen eten te geven en af en toe wat blaadjes uit de vijver te halen. Je kunt ook kiezen voor een zwemvijver, zodat je in de zomer meteen een zwembad hebt! Niet alleen mooi dus, ook nog eens functioneel!

De soort planten

Naast bomen en een vijver zal je tuin voornamelijk opgevuld moeten worden met planten. Hierbij is het verstandig om veel van dezelfde soort planten te kopen. Dit omdat iedere plant ander soort onderhoud nodig heeft. Wanneer je veel van dezelfde soort hebt, kun je ze allemaal in 1x tegelijk onderhouden! Bij Kwekerij de Groot kun je diverse tuinplanten in grote aantallen kopen. 

Tuinman inhuren

Is het onderhouden van je grote tuin nog steeds teveel moeite? Dan kun je ook gewoon een tuinman inhuren die het onderhoud voor je regelt. Kost wat, maar bespaard je een hoop moeite en tijd!

Kunst

Om te zorgen dat de tuin niet te saai wordt, kun je er wat kunst in verwerken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groot standbeeld, of een grote fontein?