Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vloer, is het belangrijk dat jij je van tevoren goed oriënteert. Een nieuwe vloer kan een behoorlijke investering zijn, daar wil je dan zo lang mogelijk van kunnen genieten. Daarnaast is het wel zo prettig als je een vloer kunt vinden die niet alleen voldoet aan al jouw eisen, maar ook nog eens voordelig is. Ga daarom in dit geval op zoek naar een vloer die geschikt is voor meerdere woonruimtes. Vaak is het namelijk zo dat je door meer vloer af te nemen bij een specialist ook flink kunt besparen. Maar welke vloeren zijn dan geschikt voor meerdere woonruimtes?

De goede oude tegel

Je moet ervan houden, maar tegenwoordig is de tegel nog te vinden in menig interieur. Tegels zijn namelijk niet alleen erg sterk, maar zijn in veel gevallen ook te combineren met vloerverwarming. Hierdoor hoef jij de optie tegels niet van je rijtje te strepen omdat je het idee hebt dat de ondergrond steeds koud aan zal voelen aan je voeten. De tegels zijn niet alleen bestand tegen hitte, maar ook tegen vocht. Hierdoor kun je ze ook gebruiken als ondergrond voor ruimtes als de keuken en de badkamer. Vraag in dit geval wel aan de specialist of het nodig is om nog een extra beschermende laag aan de tegels toe te voegen.

Een gietvloer in elke gewenste stijl

Hoewel tegels erg sterk zijn, zit hier wel een nadeel aan. Vuil en schimmel kan zich namelijk ophopen in de voegen. Bij een gietvloer heb je daar geen last van. Deze is naadloos en zeer sterk. Een gietvloer wordt gemaakt van epoxy of polyurethaan, hierdoor is de ondergrond bestand tegen allerlei factoren. Tijdens de productie van het materiaal kan onder andere pigment toegevoegd worden, zodat deze vloer verkrijgbaar is in elke gewenste stijl. Daarnaast is het mogelijk een verstevigende coating aan te laten brengen op de gietvloer, zodat deze extra bestand is tegen vocht. Ook deze beschermende laag is verkrijgbaar in een groot aantal verschillende varianten. Deze vloer is verkrijgbaar tegen zeer voordelige prijzen. Neem contact op met de specialist voor de meest goedkope gietvloer.

Warme uitstraling van de houten vloer

Een houten vloer geeft elke woonruimte een warme uitstraling. Maar hout is niet zo goed bestand tegen vocht en vraagt nogal wat onderhoud. In dit geval is het belangrijk om te kiezen voor het juiste soort hout. Massief hout kan bijvoorbeeld een hoge luchtvochtigheid niet aan, maar parket wel. Neem in dit geval altijd contact op met een specialist. Deze zorgt niet alleen voor de juist keuze van het hout, maar ook dat de vloer op de juiste manier wordt gelegd zonder kieren. Zo hoopt vuil en vocht zich niet op onder de vloer.