De stroom- en gasprijzen zijn enorm aan het schommelen, waardoor de markt erg onzeker is voor veel van de leveranciers die contracten willen aanbieden. Bovendien zijn de prijzen de afgelopen tijd erg hoog geworden, waardoor het vinden van goedkope energie al een hele opgave kan zijn. Energie vergelijken is juist nu een goede manier om de meest geschikte leverancier te vinden. Wij zetten de voordelen van het vergelijken van energieleveranciers voor jou op een rijtje.

Je kunt prijzen vergelijken

Wanneer je alleen kijkt naar je huidige energieleverancier, weet je niet of andere leveranciers betere prijzen hebben voor jouw energieverbruik. Door energie vergelijken, ontdek je vaak dat je enorm kunt besparen op jouw energiekosten. Dit kan oplopen tot wel honderden euro’s, die je weer voor andere dingen kunt gebruiken. Doordat je bij overstappen.nl ook kijkt naar je adresgegevens, vind je bovendien alleen leveranciers die ook daadwerkelijk beschikbaar zijn voor jouw postcode. Vind je service belangrijker dan de prijs? Ook dat kun je vergelijken bij verschillende energieleveranciers. Zo vind jij jouw persoonlijke energiedeal.

Overstappen loont

Wanneer je jarenlang bij dezelfde energieleverancier blijft, loop je goede deals mis. Wanneer je elk jaar overstapt op een nieuw contract, kun je jaarlijks de goedkoopste energieleverancier vinden. Bovendien kun je vaak gebruik maken van hoge welkomstkortingen wanneer je een contract afsluit bij een nieuwe leverancier. Als je daarnaast ook jaarlijks kiest voor een vast energietarief, dan heb je over het algemeen het goedkoopste contract. Zo hoef jij je geen zorgen te maken dat je te veel betaald voor je energie.

Je houdt rekening met alle belangrijke factoren

Wanneer je energie gaat vergelijken, zijn er een aantal factoren die belangrijk zijn om jouw beste deal te vinden. Het adres waarvoor je een energiecontract af moet sluiten is een van die factoren. Niet alle leveranciers leveren namelijk overal in Nederland voor dezelfde prijs. Sommige hebben goedkopere prijzen binnen bepaalde provincies en hogere prijzen in andere provincies. Een energievergelijker, zoals overstappen.nl, houdt hier rekening mee voor jou. Daarnaast kan jouw jaarverbruik invloed hebben op de mogelijke deals, daarom moet je hier van een gemiddelde of schatting voor invullen.

Objectief leveranciers vergelijken

Wanneer je energie vergelijkt bij een onafhankelijke energievergelijker, kun je objectief zien welke energieleverancier het beste bij je past. Een onafhankelijke energievergelijker is niet verbonden of gebonden aan een of meerdere leveranciers. Dat betekent dat zij geen voordeel hebben bij het aanprijzen van bepaalde energieleveranciers. Dan weet je zeker dat je deals ziet die echt bij jouw wensen passen, zonder dat je zelf alles uit moet zoeken. Op deze manier heb jij elk jaar het voordeligste energiecontract voor jouw huishouden.