De kans is groot dat je nog nooit van een tijdelijke woonunit hebt gehoord. Het is een principe dat bij veel mensen niet bekend is en over het algemeen maar in een aantal situaties wordt gebruikt. Een woonunit is er om ervoor te zorgen dat jij op je eigen perceel wat meer woonruimte hebt, voor als je bijvoorbeeld bezig bent met een verbouwing. Wel zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden bij het gebruiken van een tijdelijke woonunit.
De voorwaarden voor het hebben van een tijdelijke woonunit
Wanneer jij een tijdelijke woonunit op je perceel wilt laten plaatsen, moet je hier eigenlijk altijd een vergunning voor aanvragen. Als je dit hebt gedaan, mag je voor een aantal jaren op deze locatie blijven staan, maar vaak moet er wel eerst gekeken worden naar de locatie en eventuele bestemmingsplannen. In het geval dat jij hier een tijdelijke woonunit neer wilt zetten, mogen hier geen leidingen lopen of projecten gepland zijn in de komende jaren. Bij Thuis aan Huis kun je een woning als deze kopen of huren.
Wat is beter kopen of huren?
De kans is niet groot dat jij vaak een woning als deze nodig zult hebben. In het geval dat jij niet zo veel kapitaal hebt, kan het dan ook een stuk aantrekkelijker zijn om een huisje te huren. De prijzen per tijdelijk huis kunnen echter wel erg variëren. Je hebt huizen die rond de 100 euro per week kosten, maar ze zijn er ook van meer dan 300 euro per week. Wat de kosten zijn, hangt dus erg af van de ruimte en luxe die je nodig hebt in je tijdelijke huis. Wanneer jij wel genoeg kapitaal hebt om een tijdelijke woonunit te kopen, kan dit wel een goed idee zijn. In dit geval kun je ervoor kiezen om de unit te gebruiken zolang je deze nodig hebt en deze vervolgens zelf te gaan verhuren. Door een unit te kopen, ben je geen geld kwijt aan je tijdelijk onderkomen en kun je bovendien in de toekomst een passief inkomen creëren door de unit zelf te verhuren. Wel is het zo dat het een investering moet zijn die jij de moeite waard vindt, anders kun je alsnog beter een huis huren voor de periode waarin je de unit nodig hebt.