Heb je een feestje bij jou thuis gepland? Dan wil je natuurlijk dat je huis er feestelijk en op z’n opperbest uitziet. We geven je een aantal tips voor het decoreren van je huis voor een feestje. 

Haal je meubels weg

Zorg dat er zo min mogelijk meubels in het midden van de ruimte staan. Schuif je meubels óf naar de zijkant, óf zet ze in een andere kamer. Je geeft je gasten zo niet alleen meer ruimte om te bewegen, het verkleint ook de kans dat je meubels schade oplopen. Mochten de temperaturen aangenaam zijn, dan kun je ook overwegen je feest in de tuin te houden. Het is dan wel aan te raden voor een partytent neer te zeggen, mocht het onverhoopt toch gaan regenen. Je weet het tenslotte nooit. 

Het thema 

Bepaal voordat je begint met decoreren of je voor een thema gaat of niet. Een thema kan – ook voor volwassenen – een bijzondere sfeer geven aan een feestje. Het leukste is natuurlijk als je gasten verkleed komen in het thema dat je kiest. Over legendarische themafeesten wordt vaak jaren later nog steeds gesproken. 

Slingers, ballonnen en lampjes

Een feestelijke sfeer creëer je door het gebruik van slingers, ballonnen en lampjes. Versiering maakt meteen duidelijk dat het om een feestje gaat. Probeer de slingers en ballonnen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen en één geheel te creëren. Wees niet bang dat je overdrijft, want je kunt eigenlijk nooit te veel versiering hebben hangen.  

Maak een tafel met hapjes en drankjes 

De blikvanger van je feest is de tafel met hapjes en drankjes. Besteed hier dus de nodige aandacht aan. Zorg voor een leuk tafelkleed en mooi servies. Het leukste is als de tafel op dezelfde manier is versierd als de rest van de ruimte. Het voordeel van een hapjes- en drankjestafel is dat iedereen zichzelf kan voorzien en je zelf niet rond hoeft te lopen. Wil je echt indruk maken? Bestel je hapjes dan bij een professioneel cateringbedrijf. Meestal zorgen zij er dan al voor dat het er leuk uitziet. 

Zorg voor een goede muziekinstallatie

Een goed feestje valt of staat met de muziek. Het is daarbij niet alleen van belang dat je een swingende afspeellijst samenstelt, maar ook dat deze lekker uit de boxen raast. Een goede speaker hoeft geen gat in je budget te slaan. Als je online goed zoekt naar korting op audio-installaties, vind je ongetwijfeld iets wat geschikt is voor jouw feestje.