Het jaar 2018 breekt weer aan en dat betekent dat er weer een hoop staat te veranderen. Zo ook op het gebied van woontrends. Wat brengt 2018 in onze woonkamer? Wat wordt er helemaal in en wat kan absoluut niet meer? In dit artikel worden de belangrijkste voor het nieuwe jaar in kaart gebracht.

Huidskleuren

Volgens bekende binnenhuisarchitecten komen de huidskleuren tot leven in 2018. Voornamelijk in kussens, plaids of andere zachte woonaccessoires gaat deze kleur veelvuldig terugkomen. Ook zal de huidskleur regelmatig op een deur of een muur terugkomen waardoor de huiskamer een extra tintje krijgt. Deze kleur zal ook prima te combineren zijn met koper, wit of grijs, dus mocht je weer eens iets anders willen, overweeg dan om over te stappen op huidskleuren.

Ovale vormen

Dit jaar worden ovale vormen al veelvuldig gebruikt in menig huiskamer, zoals bijzettafels en eettafels, maar naar verwachting zal deze trend dezelfde lijn doortrekken in 2018. Denk bijvoorbeeld aan lampen, vazen en andere woonaccessoires. De tijd dat de ‘normale’ vormen worden gebruikt lijken tot dusver voorbij en zullen steeds apartere vormen de overhand nemen in de woonkamer. Ben jij hier al mee begonnen?

Natuur

Wat we in 2017 ook al zagen en zich in 2018 verder gaat ontwikkelen zijn natuurtinten. Denk hierbij aan groene, blauwe en bruine kleuren die terugkomen in diverse woonaccessoires. Dit zal voornamelijk terugkomen in mooie sierflessen, interieur met glas of in een likje verf op de muur. Wil je de muur laten voor wat het is, dan kun nog altijd erover denken om muurstickers in natuurlijke kleuren terug te laten komen. Dit scheelt weer veel tijd en geld.

Plantentafels

De laatste trend die waarschijnlijk gaat terugkomen in het nieuwe jaar zijn toch wel de hoge plantentafels. Voornamelijk voor de wat kleinere huiskamerplanten zullen de tafels een ideale opvulling worden in jouw woonkamer. Tevens kun je deze tafels ook voor andere doeleinden gebruiken, dus mocht je deze nog niet hebben, haal ze direct in huis.