Veel mensen in Nederland huren een huis. Mocht je in een huurhuis zitten heb je recht op huurrecht. Huurrecht houdt eigenlijk in dat je niet zomaar bij het huren van een huis eruit kan worden gegooid. Dat staat in titel 4 van boek 7 van het Nederlandse burgerlijk recht boek.

Mocht de verhuurder het huis bijvoorbeeld willen verkopen kan hij jou er niet zomaar uitgooien. Je ziet vaak dat mensen met een wat lager inkomen een huis moeten huren. Of mensen die pas net op de huizenmarkt komen. Gelukkig zijn er voor mensen deze huur huizen. Alleen er zijn ook helaas veel gevallen waar dit niet soepel loopt. Dit noemen ze dan ook wel huurgeschillen. Een paar voorbeelden van een huurgeschil zijn: achterstallig onderhoud, huurverhoging, huurachterstand.

Dit zijn allemaal vervelende situaties bij het huren van een huis. Vaak krijg je dan ruzie met degene die het verhuurd. Dit is natuurlijk super vervelend. Daarom is het goed om hier van tevoren afspraken over te maken. Je wilt namelijk voorkomen dat dit gezeik allemaal komt. Het kan zelfs zo erg worden dat je opeens het huis uit moet. Als dit het geval is moet je gelijk actie ondernemen. Je kunt dan contact opnemen met een advocaat. Mensen die in een huurhuis wonen hebben meestal niet veel geld. Daarom is het hebben van een goedkope advocaat vaak nodig. Gelukkig zijn er ook goede goedkope advocaten. Dit is voor mensen met een laag inkomen heel erg fijn. Het gebruik maken van een advocaat gebeurd namelijk alleen in vervelende situaties.

Verschillende oorzaken

Als er een advocaat in actie moet komen kan dit verschillende oorzaken hebben. Vooral bij huurrecht is dit heel erg lastig. Om in deze situaties er goed uit te komen is het hebben van een advocaat handig. En ook in sommige gevallen nodig. Dit ligt er natuurlijk ook aan hoe de situatie is op dat moment. Dat je die rechtszaak uiteindelijk wint. Met een advocaat kun je dit ook echt voor elkaar krijgen. Hij ondersteunt jou in dit proces en zet zich altijd in om het beste voor jou eruit te halen. Als huurder heb je een aantal rechten en plichten. Het is goed om dit door te kijken voordat je een huis gaat huren. Je wilt namelijk vervelende situaties voorkomen. Dit kan alleen als je weet wat precies jouw rechten en plichten zijn. Deze rechten en plichten worden vaak vastgelegd in een huurcontract. Het is goed om dit dus goed door te kijken voordat je het tekent. Je wilt namelijk voorkomen dat je ergens voor tekent en uiteindelijk het er niet is. Dit is natuurlijk super vervelend. Ook is dit dus het resultaat dat er conflicten komen. Vaak heeft het met het contract te maken wat men niet goed doorleest en dus vaak extra moet betalen zonder dat hij of zij er een idee bij had. Vaak kan dit ook komen door communicatie gebrek.