dubbel glas

Denk jij erover na om zonwering bij je huis te laten plaatsen? Knikarmschermen is een hele goede keus! Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van zonwering? Welke soorten zijn er allemaal en wat zijn de mogelijkheden? Dat vertellen we je in deze blog.

Soorten zonwering

Er zijn een heleboel verschillende soorten zonwering. Ten eerste is er een onderscheid te maken tussen binnenzonwering en buitenzonwering. Binnenzonwering dient voor bescherming en sfeer in je huis. Heb je een aantal grote ramen in je huis? Dan kan de zonwering die je plaatst een grote invloed hebben op de uitstraling van je huis. Kies dus voor een materiaal en kleurtint die goed past bij je smaak en bij de rest van je interieur. Van hout tot zijde en van stof tot metallic, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een landelijk interieur kun je dus mooie natuurlijke materialen en aardetinten kiezen. Bij een industrieel interieur staat stoer grijs en metaal weer prachtig. Ook in buitenzonwering is er ontzettend veel keuze. Het hangt van het doel af welke buitenzonwering het beste bij je past. Wil je vaker en langer buiten zitten, ook als het waait of regent? Dan is een terrasoverkapping perfect. Is jouw doel om een klassieke, nostalgische uitstraling te creëren en de zon tegen te houden? Dan zijn markiezen jouw beste keuze. Maar ook terrasschermen, uitvalschermen, screens en buitenjaloezieën behoren tot de mogelijkheden.

Voordelen van zonwering

Zowel binnenzonwering als buitenzonwering heeft veel voordelen. Ten eerste brengt binnenzonwering natuurlijk veel sfeer. Kies een materiaal en kleur die goed bij je past en je zult er lang plezier van hebben. Bovendien zorgt deze zonwering ervoor dat de temperatuur in je huis aangenaam blijft, ook als buiten de zon schijnt. Het zonlicht wordt gedempt, en zo kun jij lekker ontspannen in een koel huis. Ook voor je privacy is zonwering ideaal. Zo krijgen pottenkijkers bij jouw huis geen kans. In de winter zorgt zonwering voor extra isolatie. De luchtruimte tussen de zonwering en het raam zorgt voor een extra isolatielaag. Buitenzonweringen zoals rolluiken dempen geluiden. Vooral als je langs een drukke weg of juist in het centrum van de stad woont is dit ideaal. Ook beschermen rolluiken je tegen inbraken.

Maatwerk zonwering

Maatwerk zonwering is ideaal, want zo is er altijd iets wat bij je wensen past. Je kunt niet alleen de kleur, het dessin en het materiaal kiezen, maar ook het formaat, en de locatie. Voor op het terras, op het balkon, voor het raam of in de serre, het is dus allemaal mogelijk. Ook kun je een stapje verder gaan door je zonwering uit te laten rusten met de modernste technieken. Zo kun je kiezen voor elektrische bediening, sfeerverlichting, een app om je zonneschermen mee te bedienen of een zon-wind automaat. Deze zorgt ervoor dat je schermen worden geprogrammeerd op lichtintensiteit en windkracht.

Zonwering Haarlem

Heb je besloten dat je zonwering wil laten plaatsen? Voor zonwering Haarlem kun je bijvoorbeeld terecht bij Senft. Zij helpen je graag bij het uitzoeken van de perfecte zonwering.