Milieu en biodiversiteit

Een sedumdak, ook wel een groen dak, heeft vele voordelen. De laatste jaren is het aanleggen van een groen dak steeds populairder geworden en een belangrijk voordeel van een groen dak is het feit dat een groen dak heel erg goed is voor de groei van de biodiversiteit. Het trekt verschillende dieren aan zoals bijen en hommels. Ook trekken bepaalde planten juist vogels, vinders en andere insecten aan. Het grootste voordeel van een groen dak is de omzet van CO2 in zuurstof. Aangezien de bossen in de loop van de jaren steeds meer aan het verdwijnen is, is het een goed idee om daar wel wat voor terug te planten. Steeds meer oppervlakte van de aarde wordt gebruikt voor bouw van fabrieken maar vooral huizen. Daarom is het aanlaggen van eengroen dak een goede oplossing om wel de zuurstof in de lucht op een goed niveau te houden. 

Gezondheid en welzijn

Zoals genoemd in het vorige stuk verminderd de hoeveelheid van bomen op de aarde. Daarom is het aanleggen van een groen dak dus een goede vervanging van al die gekapte bomen. Het hebben van veel groen in de omgeving heeft op zowel mens, dier als de natuur zelf positieve effecten. Veel groen in de omgeving geeft een rustige en fijne uitstraling wat bij mensen stressreducerend werkt. Ook geeft veel groen in de omgeving meer zuurstof in de lucht waardoor mensen over het algemeen zich gezonder voelen. 

Dakisolatie voor de woning

Het aanleggen van een groen dak heeft niet alleen positieve effecten op de mensen en de omgeving maar ook op de waarde van de huizen. Door het bedekte dak is het dak extra geisoleerd. Dit heeft onder meer positieve invloed op de energie die een huis verbruikt maar ook voor de warmte in het huis en voor het isoleren van geluid. Ook stijgt de waarde van een woning met een groen dak doordat een groene buurt vaak meer mensen aantrekt omdat dit een ontspannende uistraling aan de buurt geeft en dit dus aantrekkelijk is voor eventuele kopers.