Hand putting single-use plastic cup into recycling bin. Person in a house kitchen separating waste. Black trash bin with green bag and recycling symbol.

Een ieder heeft in Nederland de plicht om afval te scheiden. Dit is al jaren zo in ons land. Dit is onderdeel van het zorgdragen voor ons milieu en het er voor zorgen dat onze bronnen van belangrijke stoffen niet opraken. Om deze reden worden al onze afvalsoorten, waaruit wij nog iets kunnen halen, gerecycled. Wanneer wij recyclen hoeven wij niet onnodig grondstoffen te winnen, zo raken onze bronnen niet overbelast. Mensen met een onderneming hebben ook de last om ervoor te zorgen dat elk soort afval dat binnen de onderneming geproduceerd wordt, wordt gescheiden van elkaar. Ook kun je hier geld mee besparen. Hoe dit allemaal in z’n werk gaat, laten wij hieronder zien.

Hoe zorgt het scheiden van plastic voor geldbesparing op de zaak?

Het scheiden van afval is niet alleen goed voor het besparen op grondstoffen, maar het kan jou en jouw onderneming een aardig centje besparen. Allereerst, zal het scheiden van afval ervoor zorgen dat je geen boetes oploopt. Dit is zonde omdat je het geld letterlijk moet afstaan, vanwege het niet naleven van regels die simpel zijn en het milieu goed doen. Ten tweede is het zo dat er een hele hoop gemeenten zijn die geld vragen voor de verwerking van het afval. Zo betaal je voor plastic afval, glasafval, papierafval en groenafval een bepaald bedrag dat door de gemeente bepaald is. De gemeente heeft bepaald dat je voor de verwerking van de hiervoor genoemde afvalsoorten een laag tarief betaald. Voor restafval, wordt er een veel hoger tarief betaald. Hierdoor wordt het scheiden van afval aantrekkelijker gemaakt voor een ieder. Scheidt je geen afval, dan zul je veel meer aan de gemeente moeten betalen. Heb je een eigen zaak? Dan zul je vast en zeker meer afval hebben dan een gemiddelde huishouden. Wil je in de kosten besparen, dan moet je al jouw afval op correcte wijze scheiden. Dit is zeker de moeite waard.

Waarom een goedkope container bestellen?

Als je een zaak hebt en met veel afval zit, dan zal je een plek nodig hebben voor het ledigen van alle kleinere afvalcontainers die je in de zaak hebt staan. Deze kun je dan makkelijk ledigen in een grotere container. Een goedkope container bestellen, zal het makkelijker maken voor jou en jouw personeel om je aan de regelgeving te houden voor scheiding van afval.