Ben je op zoek naar een tweede woning in Spanje? De meeste Nederlandstalige mensen die op zoek zijn naar een tweede woning vinden deze vooral aan de mooie kusten van de Costa del Sol, Costa Blanca en Costa Calida. Dit komt voornamelijk omdat hier de meeste nieuwbouwwoningen en bestaande woning te vinden zijn. Het kopen van een huis in Spanje is natuurlijk een prima idee. Alleen welke makelaar gaat je hierbij helpen? We geven in dit artikel een aantal tips. 

Meeste fouten met een spaanse makelaar

Dit is misschien ook wel een zeer logisch gevolg van de taaldrempel die aanwezig is. Waarschijnlijk kun je zelfs nog geen vloeiend Spaans en ook Engels kan nog lastig zijn als de makelaar ter plaatse dit niet goed kan. Kortom dit vraagt eigenlijk om misverstanden. Daarnaast zijn er in Spanje en ook andere Europese landen behoorlijk wat notarissen die Advocaten een commissie bieden als ze klanten doorverwijzen voor het passeren van de akte. Kies daarom om voor een Nederlandse makelaar als Villa Nova Real Estate

Zet alles op papier

De makelaar bemiddelt vooral tussen de koper en verkoper. Hierbij zullen ze uiteraard het nodige advies geven. Het belangrijkst is echter dat vrijwel alles op papier wordt gezet. Moet er nog iets geschilderd worden? Zorg dan dat dit op papier komt en trap niet in de vlotte babbel van een Spanjaard die zegt dat alles wel goed komt. Ditzelfde geldt voor het doen van een betaling. Zorg dat alles is eerst uit onderhandeld alvorens er een betaling gedaan wordt. Doe je dit wel dan is het makkelijker voor de verkopende partij om alles uit te onderhandelen. 

Kies eerst een makelaar dan pas een woning

Waar je in Nederland vaak eerst de woning gaat bekijken voordat je ziet welke makelaar deze verkoopt is het voor Spanje beter om dit andersom te doen. Kies daarom ook voor een makelaar die de Nederlandse taal beheerst en tevens gevestigd is in Spanje. Deze zal namelijk zeer bekend zijn met de werkwijze. Daarbij heb je ook direct een vertrouwenspersoon op locatie. Deze kan vervolgens een woning gaan zoeken die past bij je wensen en behoeften.