Kan jij ook niet kiezen wat voor type vloer je in huis wilt neerleggen? Dat is goed te begrijpen aangezien er steeds meer mogelijkheden komen en de keuze steeds lastiger wordt om te maken. Wil je nou een PVC vloer, een laminaatvloer of wat anders? Om jou te helpen bij deze keuze heb ik drie vloertips op een rijtje gezet.

De PVC vloeren

Ook in 2019 blijven de PVC vloeren enorm populair. Een aantal jaar geleden had nog niemand een vloer van PVC, maar tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken en gebruikt elk woonprogramma ze continu. Dit komt doordat er steeds meer variatie is in de soorten PVC vloeren en de kwaliteit steeds maar beter wordt. Het grote voordeel van PVC vloeren is dat ze makkelijk te onderhouden en schoon te maken zijn. Hiernaast zijn ze ook nog geschikt voor vloerverwarming. PVC vloeren lijken tegenwoordig net op echte, natuurlijke vloeren.

Laminaat

Net als de PVC vloeren worden ook de laminaat vloeren als maar populairder. Dit omdat ze steeds goedkoper, mooier en onderhoudsvriendelijker worden. Laminaat kan tegenwoordig ook in verschillende vormen op de grond worden neergelegd om variatie toe te brengen. Laminaat laat het echte hout terugkomen in huis en dit brengt voor veel mensen toch een extra sfeer mee in huis.

Visgraat

De houten vloeren zien we steeds vaker in visgraat vorm terugkomen. Het neemt meer onderhoud met zich mee als pvc-vloeren, maar door de unieke uitstraling zien we de visgraat vloeren toch vaak terugkomen in woningen. Vroeger hadden alleen de rijkelui een visgraatvloer in huis, maar tegenwoordig zien we ze overal. Visgraat vloeren zijn er in veel formaten en voor iedere huisstijl dus wel wat.

Heb jij nog geen keuze kunnen maken tussen een pvc-vloer of een houten vloer? Laat je dan adviseren door een expert. Ga langs in een showroom en vraag een medewerker om hulp zodat hij jou kan helpen om de ideale vloer te kiezen voor jouw woning.